Endine äss Krikun: Eesti korvpallil puudub peremees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Krikun
Anatoli Krikun Foto: eok.ee

Endise tippkorvpalluri Anatoli Krikuni hinnangul pole Eesti korvpall lootusetus seisus, kuid mõnedki asjad valmistavad eile 62. sünnipäeva tähistanud mehele muret.

«Eesti korvpallil pole suurt häda midagi. On kvantiteeti, on treenerid ja on meeskond, kuid totaalselt puudub kvaliteet. Paha vaadata, kui mängijad ei jookse platsil, vaid kõnnivad. Võib-olla pole neil motivatsiooni?» pakkus Krikun «Pealtnägija» saates.

«Millise tööga on kõrgharidusega noormehel inimesel võimalik teenida pool miljonit eurot aastas?,» küsis ta. «Väga raske on sellist kohta leida. Mina tean üht sellist – korvpalliplats. Omal ajal oli stiimuliks reisimine ja maailma nägemine. Raha peale me eriti ei mõelnud.»

Soomes töötava Krikuni sõnul on ta valmis Eestis oma lemmikala arengule kaasa aitama, kuid toob siin valitsevast olukorrast hämmastava näite.

«Käisin viis aastat tagasi Namiibias seminare andmas,» meenutas Krikun. «Info levis ka Eestis ja korvpalliliidu töötajad küsisid, kas olen nõus sama asja Eestis tegema. Vastasin, et tegelen lastega hea meelega ja tasuta. Leppisime kokku kahe laagri korraldamises, kuid mis te arvate, mitu kogunemist ma korraldasin? Null. Kedagi ei huvitanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles