Jama jätkub – Fominal jääbki EMil mängimata

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Fomina (vasakul)
Tatjana Fomina (vasakul) Foto: Toomas Huik

Eesti naismaletajal Tatjana Fominal jääb mängimata homme algaval seenioride EMil, kuna Eesti Maleliit pole siiani tasunud Euroopa alaliidu ees tekkinud võlgnevust. Juba aegsasti ostetud lennupiletite eest makstud 7000 krooni võib aastaid Eesti malet teeninud daam korstnasse kirjutada.


Juba varem oli samal põhjusel jäänud EMil mängimata Eesti meesmaletajate esinumbril Kaido Külaotsal.



Märtsi keskel käis kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil välja idee, et ministeerium tasub maleliidule mõeldud toetuse arvelt võlgnevuse ise ära ning Fomina pääseb ikkagi mängima. Tegelikult osutus see võimatuks. «Rahvusvahelised maleorganisatsioonid soovivad suhelda siiski meie alaliiduga,» nentis Seil. Eesti Maleliit pole aga millegipärast võlga kustutanud.



Samas on teada seegi, et lisaks Euroopa organisatsioonile ollakse võlgu rahvusvahelisele alaliidule ning just selle tõttu pole ühelgi Eesti maletajal praegu kehtivat reitingut. Fomina sõnul peaks tekkinud olukorras asuma keegi maletajate kaitsele.



«Minu võistlemist ei päästa enam miski, ent tulemas on ka noorte tiitlivõistlused ning praeguses seisus ei lubata sinna samuti ühtegi eestlast,» selgitas ta olukorra tõsidust. «Maleliidu juht Hendrik Olde süüdistas mind, et ma ei registreerinud end EMile nende kaudu. Kuid tegelikult ei peagi seenioride võistlustel seda tegema. Ma ei tahagi meie alaliiduga suhelda, pole seda teinud juba viis aastat.»



Fomina lisas, et kulutatud raha on tema jaoks väga suur summa ning ta otsib võimalust, kuidas raha maleliidult tagasi nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles