Vangis istuv Inglismaa jalgpallur hakkas moslemiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marlon King
Marlon King Foto: SCANPIX

Mullu oktoobris kehaliste vigastuste tekitamises ja seksuaalrünnakus süüdi mõistetud ja 18 kuuks vangi saadetud Inglismaa jalgpallur Marlon King vahetas trellide taga usku ning on nüüd moslem ja võttis oma uueks nimeks Abu Hamza.

 

King võttis uue nime oma kangelase, Inglismaal vihatud jutlustaja Abu Hamza al-Masri järgi, kirjutab The Sun.

Hamza al-Masri mõisteti 2006. aastal mitmete kuritegude, sealhulgas mõrvadele õhutamise eest seitsmeks aastaks vangi.

29-aastane King esitas kaasvangidele palve kutsuda teda edaspidi Abu Hamza Tariq’iks. Ta palvetab viis korda päevas Meka suunas, suhtleb vangis ainult moslemitega ja nõuab söögiks Halali liha.

Ta pöördus ka vangla imaami poole, et ametlikult usku vahetada.

Alles mõned nädalad tagasi leidsid valvurid Kingi vangikongist kokaiini, seetõttu on nii vangla töötajad kui ka kaasvangid jalgpalluri muutumisest hämmingus. «Ta on lühikese ajaga muutunud pahast poisist pühendunud moslemiks,» rääkis üks vanglaametnik. «Ta räägib Abu Hamzast kui oma kangelasest, hoolimata sellest, et avalikkus Hamzat vihkab. Marlon on isegi rääkinud, et kui ta aasta lõpus vanglast välja saab, võiks kogu tema perekond usku vahetada.»

«See pole ajutine nähtus,» jätkas ametnik. «See on elustiili muutmine. Marlon loeb tundide kaupa islamiteemalisi raamatuid.»

King mõisteti 18 kuuks vangi, kuna ründas Londonis Sohos ühes ööklubis 20-aastast Emily Carri. Kui neiu tema lähenemiskatseid tõrjus, virutas King talle rusikaga näkku, murdes Carri ninaluu.

Kohtuistungi ajal selgus, et Kingil oli enne tütarlapse ründamist veel teisigi patte – ta oli süüdi mõistetud 13 kuriteos, nende hulgas varguses ja politseiniku ründamises.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles