Kohtunikud rikkusid Eesti rallisõitja tulemuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Rattasep ja Indrek Moks Honda Civicul.
Tiit Rattasep ja Indrek Moks Honda Civicul. Foto: Aivar Kaljusaar
Lätis peetud Kalnamuiža rallisprindi lõpetasid Tiit Rattasep-Indrek Moks 2WD Open klassis kolmanda kohaga. Paraku tegid kohtunikud Eesti paarile karuteene.

Võidu võtsid Citroen Xsara Kit Caril võistelnud Artūrs Priednieks ja Jānis Kirkovalds. Honda Civicul sõitnud Rattasep-Moks jäid neile kuue katse kokkuvõttes alla 56,9 sekundiga. Fiatil kihutanud lätlased Andris Dambis - Ilmārs Jansons edestasid eestlasi 15,1 sekundiga, vahendab rally.ee.

«See oli ebaaus! Rohkem ei kommenteeri, kuna esikoht mätsiti ära,» kommenteeris Tiidu isa Tomas Rattasep.

Tiit Rattasep tunnistas ka ise, et ootamatu trahv tegi meele mõruks ja vähemalt teine koht olnuks käeulatuses.

«Oli nii, et pärast neljanda katse finišit oli stoppala. Kruusatee läks edasi, nagu katselgi. Ei olnud kiirust piiravat märki. Mõnesaja meetri pärast oli «anna teed» märk ja ristmik. Seal mõõdeti kiirust ja pandi märge peale, mille tulemusena sain 10 sekundit trahvi,» selgitas Tiit Rattasep.

«Kas küla hakkas poole katse pealt ja pidanuks pärast stoppi 50 km/h sõitma? Selline loll olukord oli,» lisas ta ja märkis, et selgust saada oli võimatu, kuna inglise keelt valdasid seal vähesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles