Girolt eemale jäänud Pellizotti: ma ei usu enam rattasporti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franco Pellizotti
Franco Pellizotti Foto: SCANPIX

Ebanormaalsete verenäitude tõttu Liquigasi jalgrattameeskonnast kõrvaldatud itaallane Franco Pellizotti kinnitas, et bioloogilise passis olevate numbrite kõikumises pole midagi kummalist.

Mulluse Itaalia velotuuri teisena lõpetanud ja Tour de France’il mägedekuningaks kroonitud Pellizotti uskus, et suudab oma süütust tõestada.

«Mulle meeldinuks viibida mõnel teisel pressikonverentsil, näiteks Amsterdamis,» viitas Pellizotti laupäeval Hollandis startivale Giro d’Italiale. «Olen toonud palju ohvreid, teinud palju tööd ja hoolitsenud oma perekonna eest ning nüüd võeti minult võimalus võistelda. Ma ei taha rääkida sellest, milline rattur ma olen, vaid milline olen inimesena. Tahan sellest kõigest puhtalt välja tulla, sest olen endas kindel.»

Pellizotti advokaat Rocco Taminelli ja Liquigasi arst Roberto Corsetti ütlesid, et vaid kaks bioloogilises passis olevat verenäitu 22st äratasid kahtlust ning kolm UCI meditsiinieksperti üheksast pidasid neid ebatavalisteks.

«Ma ei mõista, miks mind kahtluse korral tihedamini ei testitud,» lisas Pellizotti. «Ma olnuksin tänavusel Girol üks peategelasi, kuid keegi ei anna mulle seda võistlust tagasi. Uudis tehti teatavaks kõigest mõned päevad enne starti ja mul puudub võimalus ennast kaitsta. Ma ei usu enam rattasporti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles