Suusakoondise hooldemeeskonnas tehti muudatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Määrdemeister Urmas Välbe
Määrdemeister Urmas Välbe Foto: Raigo Pajula

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver teatas eelmisel nädalal kõigile viiele hooldemeeskonna liikmele rõõmustava uudise – keegi neist ei pea oma töökoha pärast muretsema. Eesti suusakoondise salarelv jätkab täies koosseisus!

Pärast tänavuse hooaja lõppu pidas Alaver hooldemeestega tõsise jutuajamise ja soovitas neil välistööpakkumised vastu võtta. Põhjus lihtne – piiratud eelarve tõttu polnud miski kindel.

Võimalus, et kellestki tuleb loobuda, paistis üsna reaalne.

Eelmisel nädalal aga selgus, et olukord pole sugugi nii hull ning Eesti suusakoondise juures jätkab siiski viis hooldemeest. Vähemalt 2011. aasta hooaja lõpuni. «Kinnitasime eelmisel nädalal eelarve ja see tuli selline nagu ootasime,» kinnitas Alaver, kes sai eelmisel nädalal kõikide hooldemeestega ka isiklikult kokku. Üheskoos arutati, kuidas edasi minna ning veelgi efektiivsemalt oma tööd teha.

Tõsi, hooldemeeskonnas tehti siiski olulisi muudatusi. Pisut vähendati ka hooldemeeste palka. «See protsent oli tõesti äärmiselt väike, praktiliselt olematu. Makaron jääb meile siiski lauale,» nentis Jaak Mae suuskade eest hoolitsev Urmas Välbe.

Kui eelmisel hooajal langetati otsuseid konsensuslikult ja konkreetset pealikku meestel polnudki, siis nüüd määrati hooldemeeskonna juhiks 28-aastane Mihhail Lukertšenko. Veel viis aastat tagasi ei kuulunud ta hooldemeeskonna koosseisugi, vaid suusatas ise Eesti meistrivõistlustel.

«Juhiks peab kasvama. Usume, et Mihhail on selleks rolliks valmis. Pealegi, noori mehi on vaja edutada,» selgitas Alaver.

Lukertšenko hakkab edaspidi rohkem suhtlema määrdefirmade ja teiste ala spetsiifikat puudutavate asutustega. Tähtsaid otsuseid ja plaane tehakse siiski üheskoos.

Teine muudatus puudutab hooldemeeskonna noorimat liiget Jaan Alvelat, kelle tööfunktsioon muutus. Alaveri sõnul on 24-aastane Alvela hooldemeeskonna tähtsaim liige.

«Tema on meie ühenduslüli järelkasvu- ja täiskasvanute koondise vahel. Tema vastutab ka U23 ja juunioride klassi MMi hooldemeeskonna eest. Ta peab valima need neli meest, kes sellel võistlusel hooldemeeskonda kuuluvad,» rääkis Alaver.

Piiratud eelarve tõttu tehti suusakoondise juures teisigi kärpeid. «Oleme vähendanud laagri päevade arvu 15 protsendi võrra. Aga kõik välislaagrid on siiski kavas,» kinnitas Alaver.

Seda enam, et kõigest hoolimata jätkatakse koostööd ka füsioterapeut Lauri Rannamaga. Kõige vajalikum oli selle lepingu pikendamine just kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu jaoks, kellel on valu teinud nii parem kui ka vasak põlv. Kuluaarides on räägitud, et suuresti just tänu Rannamale suudab 39-aastane Veerpalu veel tippkonkurentsis jätkata.

«Lauri sel aastal veel Mün­cheni Bayernisse ei lähe,» avaldas Alaver muigamisi. «Pakkumisi on tal siiski väga palju ja see kisub hinda üles. Suusakoondise juures aitas teda ilmselt hoida meie kaubamärk – Andrus Veerpalu ja Jaak Mae.»

Rannama sõidab koondislastega kaasa ka kõikidesse põhilistesse välislaagritesse. Lisaks ka olulisematele võistlustele. Päris sama tihedalt kui mullu ta koondislastega siiski kaasas ei käi.

«Umbes 90 protsendi ulatuses on tema töö suusaliidu juures siiski samaks jäänud,» kinnitas Alaver, kes ise pole enda sõnul veel peatreeneriameti lepingule alla kirjutanud, kuid tema sõnul seisab see lähiajal siiski ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles