Taaramäe: tegelikult kannatasin päev otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: SCANPIX

Cofidise rattur Rein Taaramäe kuulus Prantsusmaa velotuuri üheksandal etapil pikka aega jooksikutegruppi, paraku rauges tema jaks viimase, kõrgeima kategooria tõusu alguses ning ta pidi lõpuks leppima 79. kohaga, kaotades võitjale üle 20 minuti.

Üsna 204,5 km sõidu alguses pääsesid 11 meest peagrupilt eest, ent siis püüdsid Taaramäe ja itaallane Damiano Cunego (Lampre) nad kinni, lõpuks moodustus neist 12-liikmeline grupp, mis enne viimast tõusu jälitajate ees enam kui kuue minutiga juhtis.

See ränk tõus aga kustutas kõik lootused, et Taaramäe võiks kõrgel kohal lõpetada. «Tegelikult oli mul päev otsa jumala raske, teised arvasid, et teen niisama nägusid ja üritan jõudu säästa,» rääkis Taaramäe Postimehele. «Kannatasin päev otsa. Kui alguses jooksikutele järgi läksin, tundsin end üsna hästi, aga tegelikult pole vorm praegu hea, jõudu lihtsalt pole.»

Taaramäe tunnistas, et ettevalmistusprotsessis on tehtud möödapanekuid. «Ilmselt on midagi valesti tehtud, kõik pole päris nii läinud, nagu lootsin,» arutles ta. «Viimasel ajal on üldse sõidud halvasti läinud, ilmselt mingi väsimus istub sees. Ega sellest enne päris lahti ei saa kui aja maha võtan.»

Tegelikult pole Taaramäe veel maha matnud lootust, et tal õnnestub mõnel etapil ka korralik tulemus teha. «Tuur on ju nii pikk. Varemgi on olnud katastroofiliselt halb enesetunne, mis on järsku paranenud,» sõnas ta.

Tänase etapi võitis Sandy Casar (Francaise des Jeux), tuuri üldliidriks tõusis täna seitsmendana lõpetanud Andy Schleck (Saxo Bank).

Tagasi üles