Margus Murakas sai Tartus kiirendusvõistlustel esikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Murakas
Margus Murakas Foto: Tarvo Oras

Esimest korda elus kiirendusvõistlustel osalenud mitmekordne Eesti meister autorallis Margus Murakas saavutas eile Raadi rajal toimunud võistlusel esikoha kõige kiiremate autode Outlaw-klassis.

Kahekordsele Eesti meistrile Kristjan Käbile kuuluva Chevrolet Camaro roolis saavutas Murakas ühes eelsõidus lõppkiiruseks 266 km/h, mis on isegi suurem kui Käbi enda poolt sõidetud tulemus samal autol. Teises eelsõidus saavutas Murakas päeva parima aja.

Kuna vihmasadu takistas võistluse edasist läbiviimist, jagati kohad kahe eelsõidu põhjal. Võistlus kuulus Tartu Autoklubi Drag Series sarja.

«Nii võimsa autoga kihutamine oli tõeliselt raju, eriti nitrokütusega. Tõeline adrenaliin! Olin isegi veidike üllatunud, et suutsin välja sõita nii kõva tulemuse,» kommenteeris Murakas. «Kõigile neile, kes arvavad, et kiirendussport pole see «tõeline» autosport, olen nüüd valmis kinnitama, et on ikka küll! Kiirendussõit nõuab ikka äärmist keskendumist, väga head auto- ja roolitunnetust ning reaktsiooni.»

«Margus sõitis üle ootuste hästi ja loodan, et ta jäi saadud kogemusega ka ise rahule. Raadile saabunud publik oli samuti Marguse sõidust ja tulemusest vaimustuses. Loodan, et ta tulevikus on valmis uuesti mõnel kiirendusvõistlusel osalema,» lisas Käbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles