Kalmer Musting: Serviti seis pole lootusetu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Sille Annuk

Kuigi Eesti käsipallimeister Põlva Serviti alustab EHF Cupi 2. ringi korduskohtumist Istanbuli Besiktasi vastu 7-väravalisest kaotusseisust, ei pidanud meeskonna loots Kalmer Musting olukorda lootusetuks. Serviti pidi Türgis vastu võtma kaotuse 28:35 (15:19).


«Peame tegema korrektiive nii kaitses kui ka rünnakul ning võtma riske,» vaatas Musting laupäeval Põlvas peetavale kordusmängule.

Nii Musting kui kohapeal mängu jälginud Serviti president Andres Neeme kinnitasid, et meeskondade tasemevahe pole nii suur, kui esmapilgul võib tunduda. «Koosseise võrreldes võib klubisid pidada erinevatesse kaalukategooriatesse kuuluvaks, kuid mänguliselt ei jäänud me Besiktasile oluliselt alla,» rääkis Musting.

Vigastatud mängujuhi Mario Karuseta läbi ajama pidanud Serviti resultatiivseim oli ukrainlane Andrei Ternovõi 12 väravaga, millest kolm olid 7 m karistusvisked. Siivo Sokk lisas neli ning Henri Sillaste ja Kristjan Muuga kolm tabamust. Vahe kärises suureks just lõpus, kui kõigest 7 viskel eksinud Ternovõi 56. minutil mängust eemaldati.

«Tegime liigselt pallikaotusi, mis lõppesid reeglina Besiktasi kiirrünnakutega. Väravavahid tõrjusid edukalt üks-üks olukordi, kuid olid hädas kaugvisetega,» lisas Musting.

Tugevuselt kolmandas eurosarjas Challenge Cupil jõudis 3. ringi 32 parema sekka Sten-Erik Lepa koduklubi Stord, kes alistas kodusaalis peetud turniiril Ankara Maliye Milli (Türgi) 29:27, Vrilissia E.S.Ni (Kreeka) 28:25 ja Londoni Great Dane’i (Inglismaa) 41:17. Eestlane kaasa ei teinud, sest tema üleminek venib.

Saksamaa 2. Bundesliga lõunatsoonis lõi Janar Mägi koduklubi Aue EHV külla tulnud Korschenbroichi TVd 35:33. Eesti koondislane viskas kaheksa väravat. EHV kerkis tabelis 10. kohale.

Hispaania esiliigas viigistas Iruni Bidasoa (Risto Lepp 5 väravat, Marius Lepp 4) võõrsil Barakaldoga 31:31. Bidasoa asub tabelis 11. real. Kreekas on kolm esimest mängu võitnus Argose Diomidis (Martin Johannson 5), kes sai viimati kodus jagu Ateena Panelliniosest 32:25.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles