Täiendust ootav Kalev ronib august välja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Rocki keskmängija Callistus Eziukwu näitas kohtumises Kalev/Cramoga korvi all võimu ning kogus koguni 17 lauapalli. Pildil üritab teda takistada Rait Keerles (vasakul).
Rocki keskmängija Callistus Eziukwu näitas kohtumises Kalev/Cramoga korvi all võimu ning kogus koguni 17 lauapalli. Pildil üritab teda takistada Rait Keerles (vasakul). Foto: Margus Ansu

Eesti klubikorvpalli viimaste aastate valitsejate Kalev/Cramo ja Tartu Rocki duellis olid kalevlased lähedal nädala jooksul juba teisele valusale kaotusele, kuid sel korral võis nende juhendaja Aivar Kuusmaa kergendatult hingata.


Kui septembris toimunud Balti liiga karikaturniiril teenis Rock kindla 73:54 võidu, siis sel korral jäid kalevlased koduväljakul Eesti meistrivõistlustel peale 71:69.

Samas oli Rockil võimalik laupäevane mäng ka enda kasuks keerata. Tugeva lõpuspurdiga suudeti vahet oluliselt vähendada ning otsustav pealevise jäi Janar Taltsi teha, kes üheksalt meetrilt siiski ei tabanud.

«Kui Taltsi vise oleks sisse läinud, ei oleks tahtnud Kuusmaa nahas küll olla (Kalev/Cramo kaotas eelmisel nädalal viimase sekundi viskest Riia VEFile – toim),» sõnas Rocki peatreener Indrek Visnapuu.

Samas tunnistas kalevlaste loots, et vaatamata võidule jääb kohtumine siiski natuke kripeldama. «Mänguilu nurjasid pallikaotused, eks see näitab närvilisust,» põhjendas Kuusmaa. «Samas oleme suutnud Saku suurhallis hästi mängida, mehed tunnevad ennast siin hästi.»

Kui pärast Balti liiga karikaturniiril saadud kahte suurt kaotust tunnistas kalevlaste peatreener, et meeskonna seis pole kõige parem, siis sealt edasi on näidatud korralikku mängu.

«Kui uuel nädalal (sel nädalal – toim) suudame TTÜ/Kalevi ja Liepajas Lauvase vastu ka võita, võime öelda, et oleme august väljas,» arvas Kuusmaa.

Samal ajal otsib Kalev/Cramo aktiivselt endale korvi alla veel üht mängijat. «Abijõudu otsime ja ootame. Sellise karusselli juures, mis meid ees ootab, võiks komplekteerimine parem olla,» rääkis peatreener, kellele valmistas tuska tõsiasi, et Rocki keskmängija Callistus Eziukwu suutis nende vastu hankida koguni üheksa ründelauda. «Paar nime on välja valitud. Peame valiku tegema esmaspäeval. Meil pole praegu sellist selg ees mängijat ning korvialuse tasakaalu saavutamiseks oleks vaja niisugust meest, kes tooks sealt 10–15 punkti mängus.»

Samas avaldas Kuusmaa rahulolu, et meeskonna seni ainuke leegionär Robert Krabbendam mängib tõusvas joones. «Lauavõitlus on tal läinud palju paremaks,» kiitis peatreener üheksa punkti ja 11 lauapalli hankinud hollandlast. «Ta on hakanud ka meie asjadest paremini aru saama.»

Praeguseks on kalevlastel paika loksunud seitsmest mehest koosnev tuumik, kes kogub pingelisemates kohtumistes rohkem mänguminuteid. «Mul on välja kujunenud seltskond, kellega mängin raskemaid mänge, kuid Eesti liigas on tulemas palju kohtumisi ning seal peavad kõik mehed valmis olema,» avaldas Kuusmaa.

Kui Kalev/Cramo otsib veel meeskonda täiendust, siis Ro­cki peatreener peab pead murdma selle üle, kuidas võrdsete meeste vahel mänguminuteid jagada.

«Eks meil on selle asja pealt kohanemisaega vaja. Meil on palju mehi, kes võiksid mängida iga kohtumise jooksul 25–30 minutit, kuid tuleb leida õige kooslus, mis just sellel päeval on parim,» selgitas Visnapuu. «Mängijatel tuleb selle olukorraga kohaneda ja see nõuab neilt vaimutugevust, et säärases situatsioonis tugevaks jääda. Tuleb ennast päevast päeva tõestada ja asjaga harjuda. Hooaja kokkuvõttes peaks see kujunema meie trumbiks.»

Samal ajal tõusis turniiritabeli liidriks KK Pärnu, kes sai tänavusel hooajal esimesena kokku kaks võitu. Pärnu alistas koduväljakul 101:64 KK Võru, võitjate poolel tegi suurepärase mängu Rannar Raap, kes tabas väljakult viskeid 14st 11 ning vabaviskeid kümnest seitse, kokku jäi tema arvele 30 punkti.

Pühapäeval toimunud ainsas meistriliiga mängus alistas Rakvere Tarvas koduväljakul 90:70 Piimameister Otto / Rapla ja teenis esimese võidu.

KORVPALL
Eesti meistrivõistlused

BC Kalev/Cramo – Tartu Rock 71:69
Kalev/Cramo: Tamm 17, Keerles 11, Sokk 11, Toome 10, Krabbendam 9 + 11 lp, Dorbek 5, Arbet 5, Saks 3.
Rock: Eziukwu 13 + 17 lp, Talts 9, Leppik 8, Tsintsadze 8, Veideman 7, Allingu 6, Eichfuss 6, Kurbas 5, Doronin 4, Sokk 3.
KK Pärnu – KK Võru 101:64
Pärnu: Raap 30, Tamsalu 25, Kärner 13.
Võru: Kuuba 23, Kimask 15.
Rakvere Tarvas – Piimameister Otto / Rapla 90:70
Tarvas: Hall 26, Anderson 14 + 10 lp, Saage 13, Lindmets 13.
Rapla: Ringmets 17, Erm 14, Kaldre 12, Kajupank 12.

Tagasi üles