Avalda arvamust: kas uskuda dopinguga vahele jäänud sportlase süütust?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador
Alberto Contador Foto: SCANPIX

Spordimaailma varjupoolena jäävad aeg-ajalt  atleedid vahele keelatud ainetega. Viimase skandaalina põrus Alberto Contador. Nagu Contadorgi, vannuvad tihtipeale sportlased aga oma süütust ja toovad absurdseid vabandusi, kuidas dopinguaine nende organismi sattus. Postimees.ee tõstatab küsimuse, millistel tingimustel atleetide süütust uskuda.

Mullu novembris jäi keelatud ainega vahele Eesti kulturist Argo Ader, kes kinnitas, et teadlikult ta midagi ei tarbinud. Tema meelest võis ainus viis keelatud aine organismi sattumisel olla USAst tellitud uue toidulisandi kaudu.

Kaks kuud varem oli steroididega vahele jäänud Eesti sprinter Žanna Vladimirova, kes samuti tahtlikku tarbimist kategooriliselt eitas. Neiu sõnul võis keelatud aine tema organismi sattuda Peterburi apteegist soetatud taastumisvahendi «Natural Sterol Complex » kaudu.

Eelpool mainitud Contador kinnitas, et keelatud aine võis organismi sattuda söödud liha kaudu.

Sportlasi, kes dopinguga vahele jäädes jaburaid vabandusi esitavad, on kuhjaga ning ülevaate neist saab lisatud artiklist.

Kas aga sportlasi uskuda? Kas tõepoolest võib keelatud aine sattuda organismi pealtnäha uskumatul viisil? Mida arvad sina?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles