Kuusmaa: võib-olla saadan ühe mehe NBAsse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Michael Dunigan (paremal) tegi Kalev/Cramo ridades eile kaasa oma esimeses mängus.
Michael Dunigan (paremal) tegi Kalev/Cramo ridades eile kaasa oma esimeses mängus. Foto: Toomas Huik

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna pikk keskmängija-otsing tundub olevat lõppenud. Eile alistati Balti liigas 63:52 Valmiera ning debüüdi tegi meeskonna eest 21-aastane Michael Dunigan. «Kindlasti jääb ta meile,» sõnas pärast kohtumist kalevlaste abitreener Martin Müürsepp.



Kalev/Cramo kolmas võit kahe kaotuse kõrvale tuli kokkuvõttes raskemalt, kui alguses arvata võis.

Suure edu maha mänginud kalevlaste poolel tõusiski otsustavatel minutitel üheks põhitegijaks uus keskmängija. Dunigan küll punktidega ei hiilanud, kuid see-eest blokeeris vajalikel hetkedel viskeid, meelitas vastaselt välja ründevea ning mängis edukalt kaitses vastaste korvialuste jõudude vastu.

«Kuju on mehel küll. Tema potentsiaali sel kuul kindlasti kätte veel ei saa. Nüüd tuleb palju aega kulutada taktikale, tema joonisesse saamine võib võtta aega jõuludeni,» rääkis Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa. «Eks tal ole omad plussid ja miinused. Täna blokeeris ta vajalikel hetkedel viskeid ja võttis hästi lauda. Miinused on ka olemas, kuid need jätaksin enda teada. Müürsepp ütles, et temas on potentsiaali jõuda NBAsse.»
Siiski ei kippunud Kuusmaa 16 minutiga seitse punkti visanud, seitse lauapalli hankinud, kolm viset blokeerinud, kuid ka samas viis pallikaotust teinud Dunigani kiitma.

«21-aastasest mehest on raske enamat loota, kui oleks tulnud 28-aastane mängumees, siis võiks kindlasti rohkem nõuda,» arvas Kuusmaa ning lisas naljatades: «Kui Alar Varrak räägib, et ta saatis ühe mehe Hiinasse suurt raha teenima (Josh Akognon – toim), siis võib-olla saadan mina ühe mehe NBAsse.»

«Täna (eile – toim) tõi ta meid kehvast seisust välja ja lauda valitses kindlalt. Meile on ta vajalik mängumees ja teda ootab suur tulevik. Praegu tuleb talle anda aega atra seada,» lisas Müürsepp.

Samas pole veel selge, mida tähendab Dunigani saabumine hollandlase Robert Krab­bendami jaoks. Kui pärast kaotust Tarvale oli Kuusmaa leegionäri suhtes küllaltki kriitiline, siis eile ütles ta aktiivselt tegutsenud ja üheksa minutiga kaheksa silma kogunud Krabbendami kohta ka paar kiitvat sõna.

«Täna (eile – toim) võitles Robert ikka kõvasti, kuid ma pean mõtlema, mida edasi teha. Mehi nüüd on ning tahaks ka Kristjan Kitsingule mänguminuteid anda,» mõtiskles Kuusmaa.

KORVPALL
Balti liiga
Kalev/Cramo – Valmiera 63:52

Kalev/Cramo: Keerles 14 + 10 lp, Sokk 10 + 5 rs, Orula 9, Krabbendam 8, Tamm 8, Dunigan 7 + 7 lp + 3 bl, Toome 3, Dorbek 2, Arbet 2.
Valmiera: Cipruss 12, Bedritis 12, Graudins 9, Amolins 8, Veselovs 6, Virsis 4, Slesers 1.  

Eesti liiga
Tartu Rock – KK Pärnu 118:80

Rock: Eichfuss 25, Veideman 25, Doronin 18, Paade 12.
Pärnu: Raap 18, Raadik 18, Hämarsalu 15, Kärner 12.

Tagasi üles