Kohtunike nõupidamine andis võidu Barutole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: SCANPIX

Baruto sai Fukuokas jätkuva aasta viimasel sumo suurturniiril Kyushu-basho teise võidu, alistades tehnikaga harimanage ida-komusubi Arani.

Eestlane alustas kohtumist ründavalt, kuid ei suutnud oma üleolekut võiduks pöörata ning Aran suutis osava manöövriga Baruto selja taha pääseda ning vööst haarata. Kaido Höövelson aga säilitas hea tasakaalu ning sooritas pooleldi seljaga vastase poole olles heite, kirjutab ERR Sport.

Kuna mõlemad mehed puudutasid maapinda peaaegu samal ajal, siis kutsus peakohtunik teised õigusemõistjad enda juurde ning pärast lühikest arutelu anti võit Barutole.

26-aastase, 187 cm pikkuse ja 157 kg kaaluva osseediga on Baruto nüüd maadelnud neljal korral ning võitnud neist kolm matši.

Turniiri kolmandal päeval kohtub Baruto ida-maegashira 2. numbri Aminishikiga, kellega eestlane seni on vastamisi läinud 13 korda ning võitnud neist 8 matši.

31-aastane, 185 cm pikk ja 148 kg kaaluv jaapanlane Ryuji Suginomori on karjääri jooksul kandnud ka sekiwake tiitlit. Käesoleval turniiril on Aminishiki alustanud kahe võiduga, saades teisel päeval jagu ozeki Kotooshust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles