Hanno Möttölä lõpetas sportlaskarjääri

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Möttölä
Hanno Möttölä Foto: AFP / Scanpix

Ainsa Soome korvpallurina NBAs mänginud Hanno Möttölä teatas pärast EM-valikmängu Ungariga ootamatult, et pani sellega profikarjäärile punkti.

Möttölä aitas viimaseks jäänud koondisemängus alistada 88:73 Ungari, millega Soome kindlustas püsimajäämise A-divisjoni, kirjutab SLÕL Online.

Soome korvpallitegelastele tuli 32-aastase ääremängija lõpetamisotsus üllatusena. «Lähedased inimesed on sellest mõnda aega teadnud,» ütles Möttölä, kelle peas küpsenud otsus juba varem. «Keha on saanud viimastel aastatel suure koormuse. Praegu on õige aeg lahkuda.»

Möttölä mängis neli aastat USA üliõpilasliigas ning seejärel kaks hooaega NBA klubis Atlanta Hawks, kus ta siiski põhimeeste hulka ei mahtunud, visates keskmiselt 4,6 punkti mängust. 

Hiljem on Möttöla mänginud Euroopas Hispaania, Itaalia, Venemaa, Leedu ja Kreeka tippklubides. 

Päriselt ta korvpalli ei jäta - Möttölä lubas mängida edaspidi vanade sõpradega koos FC Passe amatöörklubis, mis kuulub Soome 2. divisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles