Võrkpallurid andsid aasta sportlaste valimisel tooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Andres Kalvik

Eesti aasta parimate sportlaste pidulikul galal andsid tooni võrkpallurid.

Parimaks võistkonnaks tunnistati teist korda järjest EM-finaalturniirile jõudnud rahvusmeeskond ja aasta treeneriks koondise juhendaja Avo Keel.

Võrkpallikoondise järel sai teise koha jalgpallimeeskond ja kolmanda sõudmise paarisaeruline kahepaat Allar Raja-Kaspar Taimsoo.

Keelt pidasid parimaks nii ajakirjanikud, rahvas kui ka alaliidud. Teise koha sai Anatoli Šmigun ja kolmanda Silver Karjus.

Aasta meessportlaseks valiti epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, järgnesid suusataja Andrus Veerpalu ja sumotor Baruto.

Naistest tunnistati parimaks Vancouveri olümpial hõbemedali võitnud suusataja Kristina Šmigun-Vähi, kelle edu tennisisti Kaia Kanepi ees oli vaid 1 punkt!

OTSEÜLEKANNE

Aasta meessportlase auhinna võitis oodatult epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov.

Teised nominendid olid: suusataja Andrus Veerpalu, sumotor Baruto, kümnevõistleja Mikk Pahapill ja kettaheitja Gerd Kanter.

Aasta naissportlaseks sai Vancouveri olümpial hõbemedali võitnud suusataja Kristina Šmigun-Vähi, kes ei saanud aga auhinda vastu võtma tulla.

Teised nominendid olid: ujuja Triin Aljand, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kaugushüppaja Ksenija Balta ja tennisist Kaia Kanepi.

Aasta võistkonnaks valiti EM-valiksarjas tugeva Hollandi alistanud teist korda järjest finaalturniirile jõudnud Eesti võrkpalli rahvusmeeskond.

Teised nominendid olid: sõudjad Allar Raja-Kaspar Taimsoo, tennisenaiskond, naisjuunioride epeenaiskond, jalgpalli rahvusmeeskond

Aasta treeneriks sai Eesti võrkpallikoondise teist korda järjest EM-finaalturniirile viinud Avo Keel, kes juhendab ka Tallinna Selverit.

Teised nominendid olid: Tarmo Rüütli (jalgpall), Silver Karjus (tennis),  Anatoli Šmigun (suusatamine)

Sõudmislegend Jüri Jaanson saab eriauhinna pika ja eduka karjääri eest.

ROKi auhinna aasta noortespordi arendamise eest saab Juhan Anupõld.

Parimaks noorsportlaseks tunnistati sõudja Kaisa Pajusalu.

Aasta paraolümpiasportlane on ujuja Kardo Ploomipuu.

Kolmeks paremaks spordiorganisatsiooniks tunnistati Eesti suusaliit, Eesti vehklemisliit ja Eesti võrkpalliliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles