Northug: Gunde Svani suust tuleb nii palju rumalat juttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Poolteist nädalat tagasi La Clusaz’s peetud murdmaasuusatamise MK-etapil ühisstardiga 30 km vabatehnikasõidus lõpuspurdis venelase Maksim Võlegžanini paremust tunnistama pidanud ning seejärel lilletseremooniale hilinenud norralane Petter Northug on pärast seda oma käitumise tõttu kõvasti kritiseerida saanud.

Kuna Northug läks poodiumile ilma võistlusnumbrita, peab ta Rahvusvahelisele Suusaliidule maksma 6000 Norra krooni (umbes 12 000 Eesti krooni) suuruse trahvi, vahendab Dagbladet.

Northugi käitumist on kritiseerinud suusalegendid Thomas Alsgaard ja Vegard Ulvang.

Olümpiavõitja Alsgaard pahandas, et Northug teeb, mida tahab ja ei leidu kedagi, kes julgeks teda korrale kutsuda.

Ulvang aga rääkis ajalehele Adresseavisen antud intervjuus, et Northug on ärahellitatud jõmpsikas ja auhinnatseremooniale hilinemine on üks hullemaid asju, mida sportlane teha saab.

Täna andis Northug Norras pressikonverentsi, kus oma käitumise tagamaid ka selgitas. «Olin määrdemeeste juures, kui mulle öeldi, et pean juba auhinnatseremooniale minema, seega püüdsin sinna võimalikult kiiresti jõuda,» sõnas ta ning lisas, et tema meelest tehti väikese asja ümber liiga palju ära. «Läksin nii kiiresti, kui jõudsin.»

Northug lubas, et annab oma parima, et tulevikus selliseid asju nagu La Clusaz’s juhtus enam ette ei tule.

Olümpiavõitja Northugilt uuriti ka, mida ta arvab Alsgaardi ja Ulvangi kriitikast. «Tore. Selliseid asju tuleb hinnata,» tõdes ta naeratades. «Üritan keskenduda kiiresti suusatamisele, ma ei võta seda kriitikat südamesse.»

Lisaks norralastele kritiseeris Northugi teravalt ka legendaarne Rootsi suusataja Gunde Svan, kelle arvates võib Northugi ülbitsemine lõppeda sellega, et norralased hakkavad teda vihkama. «Gunde jutt läheb mul ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Selle vanamehe suust tuleb nii palju rumalat juttu, et ma ei taha seda kommenteerida,» teatas Northug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles