Ka Kärp ei saa verenäitude tõttu Tour de Skil startida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks eestlast viiest pidid verepildi tõttu Tour de Skist kõrvale jääma! Vere valemi alusel, kus on kombineeritud nii hemoglobiini näitaja kui ka retikulotsüütide ehk erütrotsüütide noorvormide näitaja, ei lubatud Tour de Skil startida ka Algo Kärbil.

Samal ajal eraldi võetuna oli nii hemoglobiini väärtus kui ka retikulotsüütide arv Algol lubatud piirides, teatas Eesti Suusaliit täna hommikul kell 11.14.

«Eile õhtul õhtusöögilauas sain uudisest teada ja see oli väga halb ning ebameeldiv üllatus. Esimesed proovid olid korras ja valmistusin juba mõtteis startimiseks,» rääkis Kärp Postimehele.

«Keegi ei osanud selgitada, millest sellised numbrid tulid. Ka Mati Alaver helistas neile, kuid pidi käed püsti tõstma – ka talle ei antud adekvaatset infot,» jätkas Kärp, kes valmistus parasjagu koos Kein Einastega lennukile istuma. «Minu jaoks on see täielik müstika! Eestisse tulles läbin Tartu Ülikooli kliinikumis täiendavad kontrollid. Ehk siis saan ise ka selgust, milles asi oli. Muidu on enne iga starti kahtlus, kas saan võistelda või mitte.»

Mis vast kõige kummalisem – vahetult enne tuurile sõitu andis Kärp doktor Tarvi Kiudmale samuti vereproovi, mille numbrid erinesid eile antud proovist täielikult. «Eestis andsin proovi ja siis oli kõik korras – võinuksin ilusti startida. Siinsed numbrid olid aga totaalselt teised –kuidas selline asi juhtuda sai? Mul pole kunagi varem MK-sarjas verega probleeme olnud,» lisas Kärp.

Kõige enam oligi tal kahju sellest, et saamata jäid vajalikud stardid. «Seisund oli tegelikult hea – tahtsin korraliku võistluse teha. Aga mis teha – elu läheb edasi. Nüüd tuleb Otepää MK-etapiks valmistuda,» lisas Kärp.

Eesti suusakoondise arst Tarvo Kiudma vabandas, sest saab vastata küsimustele alles pärast kella kahte päeval. Siis toob Postimees ka tema selgituse lugejateni!

Eile teatati, et Tour de Skil ei saa startida Kein Einaste, kelle hemoglobiinitase ületas lubatud normi.

Seega jääb Tour de Skil võistlema vaid kolm eestlast - Jaak Mae, Peeter Kümmel ja Timo Simonlatser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles