Uus test näitas Kärpi ja Einastet puhtana

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Ants Liigus /Pärnu Postimees

Murdmaasuusatajatele Kein Einastele ja Algo Kärbile tehtud vereproovid näitasid, et kõik on normi piires ja mehed võivad taas võistluskarussellile astuda. Nädalapäevad varem, vahetult enne Tour de Ski algust oli mõlema vere hemoglobiininäit liiga kõrge ja vastavalt rahvusvahelistele reeglitele ei lubatud neid starti.


Kohustusliku järeltesti tulemuste põhjal on mõlemad kõikidest piirangutest priid ja näiteks Kärp sõidab juba täna Rootsi Skandinaavia karikavõistluste etapile.

Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri sõnul tehti Einaste ja Kärbiga juhtunust tõsised järeldused. Korrektsema ja tähelepanelikuma tegutsemise korral ei tohiks enam selliseid möödalaskmisi juhtuda.

Pisikese Eesti suusaelus kerge raputuse põhjustanud loo taustal jätkub aga suusatuur. Eile sõideti Itaalias Toblachis vabatehnika sprint. Timo Simonlatser sai eelsõidus 25. aja ja pääses edasi. Veerandfinaalis jäi ta aga oma sõidus viiendaks ja sellega oli tuur tema jaoks lõppenud. Jaak Mae sai eelsõidus kirja 53. koha.

Alaver oli sprinter Simonlatseri esitust kommenteerides otsekohene, tõdedes, et ootas enamat. Mae pole aga sprinteri tüüp ja tema kohta ei saa eilse sõidu põhjal järeldusi teha. Peatreeneri sõnul olevat aga Mae seis üsna halb – massöör Lauri Rannama tegeleb vanameistriga kaks korda päevas, kuid närvivalu pärsib ikkagi võistluskiirusel liikumist.

«Mae sõidab nagu peale tõmmatud käsipiduriga,» märkis Alaver. «Paranemiseks kulub kaks-kolm nädalat. Otepää MK-etapi ajaks peaks kõik korras olema.» Treeneri sõnul ei tohiks vigastus suusahooaja koduseks tippsündmuseks valmistumist segada.

«Trenni saab ta teha ja tuur annab korraliku koormuse. Kui piduri maha saab, peaks Jaak hästi liikuma,» lisas ta.

Eilse sprindietapi võitsid kanadalane Devon Kershaw ja Petra Maidic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles