Kas kleenukesel Norra suusatajal on toitumishäired?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: SCANPIX

Tour de Ski’l teise koha saanud Norra murdmaasuusataja Therese Johaug on kaalus üsna palju alla võtnud ning seetõttu on tema kodumaa meedia hakanud kahtlustama, et tal on toitumishäired, ent norralanna eitas selliseid väiteid.

Norra meedia on viimastel päevadel üsna palju kirjutanud toitumishäiretest naissportlaste seas ning lugude illustratsiooniks on tihtipeale kasutatud Tour de Ski viimasel etapil võimast minekut näidanud 22-aastase kleenukese Johaugi pilti.

«See on tõsi, et olen veidi kergem, kui eelmisel aastal, aga sellele on täiesti loomulik põhjendus ja sel pole midagi pistmist toitumishäiretega,» sõnas Johaug Dagbladetile. «Suurendasin hooajaks ettevalmistudes kõvasti oma treeningmahtu. Kui varem treenisin kuus umbes 70 tundi, siis enne käismasolevat hooaega 90-100 tundi, seetõttu olen ka kõvasti rohkem rasvu põletanud.»

Samas tunnistas Johaug, et sportlase jaoks on üsna keeruline süüa piisavalt ja sealjuures ka tervislikult.

«Olen olnud üsna osav, aga siiski mitte piisavalt,» arutles ta. «Ma pole suutnud rasketel treeningperioodidel piisavalt süüa. See on tohutult suur kogus sööki, mis ma pean ära sööma ja tuleb tunnistada, et alati pole ma suutnud kõike ära süüa, aga sellest hoolimata olen ma väga palju söönud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles