Mae võistles pooleteise jalaga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae
Jaak Mae Foto: Priit Simson

Kes arvab, et mullu Otepää MK-etapil kolmanda koha saanud Jaak Mae tundis pärast laupäevast 29. kohta suurt pettumust ja valas pisaraid, see eksib. «Kas minu koht tuli teile üllatusena? Mulle endale mitte,» sõnas Mae ja naeratas tagasihoidlikult.


Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver võttis Mae sõidu kokku lausega: «Kui teised sõidavad kahe jalaga, on pooleteise jalaga raske võidu sõita.»

Mullu Otepääl kolmanda koha saanud Mae ei salanud, et istmikunärvi põletik ei lubanud vahepeal kiirustreeninguid teha ning seetõttu oli ka Otepääl stardikiirendus aeglane. Mis aga hea uudis: teravat valu ta võistlusel ei tundnud. Valuvaigisteid ei pidanud ta enne starti võtma.

«Stardikiirendus pole mul kunagi väga hea olnud, aga nüüd olen eriti aeglane. Vahepeal pole saanud kiirustreeningud teha,» sõnas Mae, kes viie kilomeetri peal oli alles 39. Edaspidi läks sõit aga tõusvas joones. Lõpuks kaotas ta võitja Eldar Rønningule 1.41,0.

Kuigi kaotust on palju, paistab tunneli lõpus ka valgus. Seljavalu on hakanud vaikselt taan­dumismärke näitama ning Oslo MMi 15 km klassikasõiduni on jäänud veel viis nädalat. See peaks olema piisav aeg, et vormi jõuda. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles