Itaalia rattur püüdis endale ise vereülekannet teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riccardo Ricco
Riccardo Ricco Foto: SCANPIX

Pühapäeval haiglasse viidud Itaalia jalgrattur Riccardo Ricco tunnistas paranedes oma raviarstile, et püüdis endale ise vereülekannet teha.

2008. aasta Tour de France’i neljanda etapi järel positiivse dopinguproovi andnud Riccole määrati toona uue generatsiooni EPO ehk CERA kasutamise eest kaheaastane võistluskeeld, mills Spordi Arbitraažikohus lühendas 20-kuuliseks. Ricco naasis võistlustulle mullu märtsis, vahendab AP.

Itaalia ajaleht Gazzetto dello Sport avaldas täna, et Ricco oli Modena Pavullo haiglasse jõudes šokiseisundis, väidetavalt oli üks tema neerudest üles öelnud. Pärast kosumist tunnistas Ricco oma raviarstile, et üritas endale ise vereülekannet teha, kasutades verd, mida ta 25 päeva oma külmkapis oli hoidnud.

Modena prokuratuur ning Itaalia Olümpiakomitee asus koheselt juhtunut uurima.

Itaalia jalgrattaliidu president Renato di Rocco soovitas 27-aastasel Riccol karjääriga lõpparve teha. «Ta tegi, mida tegi, hoolimata sellest, et on juba võistluskeelu all olnud ning hoolimata sellest, et ta riskis oma eluga,» sõnas Di Rocco. «Ta on meeletult kahjustanud jalgrattaspordi imidžit.»

Ricco kuulub Hollandi tiimi Vacansoleil, kes lubas samuti juhtunut uurida. «Sõltuvalt uurimisest, otsustame, mida edasi teha,» seisis Vacansoleili avalduses, kus rõhutati, et tiimil on dopingu suhtes nulltolerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles