Gerd Kanter abiellus vanemate teadmata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter ja Liina Pärtel Uus-Meremaal Cathedral Cove´i rannas, kus sõlmiti nende abielu.
Gerd Kanter ja Liina Pärtel Uus-Meremaal Cathedral Cove´i rannas, kus sõlmiti nende abielu. Foto: team75plus.com

«Ime, et nad Kuu peal ei abiellunud,» sõnas kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteri isa Jaan, kui kuulis, et poeg oli eile hommikul Uus-Meremaal registreerinud kooselu kauaaegse elukaaslase Liina Pärteliga.


Gerd Kanteri ja Liina Pärteli abiellumine ei tulnud Eesti viimaste aastate parima sportlase käekäiku jälginud inimestele üllatusena – paar on koos juba 11 aastat. Üllatus peitus armutõotuse andmise paigas, Kanteri kodutalu asemel eelistasid noored tseremooniat Uus-Meremaal Cathedral Cove´is.



«Meie eest hoiti seda saladuses,» rääkis Jaan Kanter. «Täna hommikul helistas Raul Rebane ja andis meile uudisest teada. Võib-olla olen vana kooli mees, aga seda võinuks ikka Eestis ja teistmoodi teha.»



Papa Kanteri sõnul oli ema Imbi teate peale naerma puhkenud, ent isa haaras telefoni ja helistas pojale kaugele maale. «Ma ei jätnud oma arvamust enda teada,» kinnitas Jaan Kanter näiliselt karmilt, ent tema hääles kõlasid hoopis leebed noodid. «Tegelikult on mul muidugi hea meel, et Gerd ja Liina lõpuks kooselu registreerisid. See plaan oli ju tegelikult varem teada.»



Kodus tuleb uus pidu


Tseremoonia peeti otse rannaliival. Kettaheiteuudiseid vahendavale veebilehele


team75plus.com eile ennelõunal ilmunud fotodelt on näha, kuidas valgesse riietatud noorpaar allkirjastab abielu registreerimist kinnitavat dokumenti. Teisel pildil jalutavad õnnelike nägudega mees ja naine inimtühjal rannaribal.



Isa sõnul korraldatakse noorpaari Eestisse naastes kodus uus pidu.



«Peab tegema nii nagu kombeks. Kuigi suuri traditsioone meil selles vallas pole. Gerd on meie esimene abiellunud laps,» märkis Jaan Kanter.



Poja sportlasteed tähelepanelikult jälgiv Jaan Kanter ei usu, et perekondlik sündmus olümpiavõitja elus midagi muudab. «Liina jaoks on muutus ilmselt suurem. Naistele on ju tähtis abiellumisega kaasnev kindlustunne,» teadis ta.



29-aastane Pärtel on sama vana Kanteri kõrval viibinud kogu mehe karjääri. Koos koolipinki nühkinud poisist ja tüdrukust sai armastajapaar pärast keskkooli lõpetamist, kui Gert kutsus Liina Pärnusse kontserdile. Seal süttinud armuleek põleb siiani heledalt.



Pärtel on staadionil viibinud Kanteri kõikide suurvõistluste medalivõitude ajal, valanud õnnepisaraid Osaka MMil ja Pekingi olümpial. Pärast Pekingi olümpiavõitu teatas aga Kanter, et soovib Liinaga abielluda ja lapsi saada. «Olümpiavõit inspireeris,» lausus Kanter toona.



Kanter ülistab kaasat


Tegelikult olid Kanter ja Pärtel selleks ajaks juba kihlatud. Septembri alguses märkasid ajakirjanikud naise sõrmes valgest kullast sõrmust. Pärtel kinnitas, et Kanter tegi abieluettepaneku juba enne Pekingisse sõitmist.



Seltskonnaajakirjandusele antud intervjuudes on Kanter elukaaslast vaid ülistanud ning väitnud, et just Pärteli tugi on aidanud tal keerulisi hetki ületada. «Me sobime,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles