Hamilton võitleb kuulujuttude ja üksildusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton koos oma tüdruksõbra     Pussy Cat Dollsi laulja Nicole Scherzingeriga , kellega koos plaanitakse Londonisse kodu soetada. Seni on Lewis pidevalt üksilduse üle kurtnud.
Lewis Hamilton koos oma tüdruksõbra Pussy Cat Dollsi laulja Nicole Scherzingeriga , kellega koos plaanitakse Londonisse kodu soetada. Seni on Lewis pidevalt üksilduse üle kurtnud. Foto: SCANPIX

Villa Šveitsis, sõpradeks superstaarid Puff Daddy ja Pharrell Williams, tüdruksõbraks maailma kauneimaks naiseks peetav laulja Nicole Scherzinger – võiks arvata, et Lewis Hamiltoni elu ei saa enam paremaks minna. Aga kas kõik ikka on nii roosiline?


Üleeile vormel-1 sarja noorimaks maailmameistriks tõusnud Hamilton elab luksuslikus villas Genfi järve ääres, külastab staaridest kubisevaid glamuuripidusid ning teenib miljoneid ja miljoneid dollareid. Ent hoolimata teda ümbritsevast särast tunneb mees üksildust.



Juulikuus New York Timesile antud intervjuus tunnistas ta, et tal puudub Šveitsis selline elu, nagu ta sooviks. «Ma ei saa endale sõpru külla kutsuda. Ma ei saa pühapäeval üles ärgata ja isaga golfi mängima minna. Päris kindlasti on minu elu siin üksildane,» tunnistas Hamilton, kes vahetas elukohta osalt ka soodsamate maksude tõttu.



Tema endine tüdruksõber Vivian Burkhardt – kunagine Miss Grenada – avaldas, et vormelistaari elu on tegelikult glamuursusest kaugel.



«Ta elab Šveitsis, kus tal pole sõpru ega peret. Ainult see maja linna kõige kallimas rajoonis – aga see on tühi ja kõle,» rääkis Burkhardt suvel. «See on nii igav koht, et ta veedab seal aega üksnes internetis vormel-1 mänge mängides ning sõpradele SMS-sõnumeid kirjutades.»



McLareni sõitja elu olevat üsna rutiinne. Enamik tema ajast kulub auto testimisele, läbirääkimistele inseneridega, treeningutele ning sponsorüritustele. Ent kes meist poleks sellise sissetuleku juures valmis niisugust tööd tegema?



Kõik see on talle tulnud aga raske töö ja vaevaga. Suure tänu senise karjääri eest võlgneb Hamilton oma Kariibi mere saarelt Grenadalt pärit isale Anthonyle. Kui Lewis oli kahene, läksid tema tumedanahaline isa ning inglannast ema Carmen lahku. Lewis kolis ema juurde. Võimalik, et just sellepärast täitis isa kõik poja soovid.



Kuueaastaselt sai Lewis isalt uue kardi. Ühel oma esimestest sõiduproovidest kihutas Lewis rajalt välja ja lõi nina verele. Aga ta ei jooksnud isa juurde nutma, vaid hüppas taas rooli taha. Anthony Hamiltonile avaldas poja käitumine muljet ning sellest ajast peale pühendus ta üksnes Lewise võidusõidukarjäärile.



Selleks et praeguse vormelikangelase sõitude eest maksta, rügas mees kolmel töökohal korraga.



Kui Hamilton pidi pärast ema ja kasuisa Londonisse kolimist valima, kas jääda truuks toonasele elupaigale Steven­age´ile või vahetada see pealinna vastu, siis otsustas ta oma isa juurde kolida.



Elu koos kasuema Linda ning ajukahjustusega sündinud venna Nicholasega oli kõike muud kui lihtne. Ent Lewis ei kurtnud kordagi.


Praegu on kasuvend Hamiltoni suurimaks kangelaseks. «Ta on võimas tüüp, parim sõber ja suurim inspiratsiooniallikas. Olen temalt nii palju õppinud – näiteks seda, et igale probleemile leidub lahendus,» avaldas Hamilton ajalehele Daily Mirror. «Alati kui elu on raske, mõtlen temale. Ta võitleb iga päev kõvasti ja tänu sellele suudan minagi seda teha.»



Pöördepunkt Hamiltonide ellu tuli siis, kui Lewis sai kümneaastaseks ning kohtus ühel auhinnatseremoonial McLareni bossi Ron Dennisega. Juba siis teatas ta, et tahab ühel päeval just selles tiimis sõita. 1998. aastal liitus ta McLareni noorteprogrammiga. Sellest ajast peale hakkas Ron Dennis tema elus väga tähtsat rolli mängima.



Pärast Briti vormel-Renault’, Euroopa vormel-3 ning GP2-sarja võitmist sai temast 2007. aastal McLareni sõitja. Edasist teate juba isegi – napp tiitlist ilmajäämine debütandihooajal ning tänavune maailmameistritiitel.



Kõige sellega on kaasnenud sponsorleping Reebokiga, ligi 100 miljoni naela suurune aastasissetulek koos reklaamlepingutega ja suhe maailma kauneimaks naiseks peetava Pussy Cat Dollsi lauljaga. Asjatundjate hinnangul tõuseb mees tänu oma sarmile, nahavärvile ning võitudele peagi maailma enim teenivaks sportlaseks. Kõik see võiks nii mõnelgi mehel nina püsti ajada.



Meedias ongi väga palju spekuleeritud teemal, et Hamilton on ülbe kollanokk. Ent tema tiimikaaslaste sõnul ei vasta see tõele. «Lewis on uskumatult sõbralik kõikide meeskonnaliikmetega. Nii vanade kui ka noortega. Ta on olnud McLareni liige juba 12 aastat ja tunnetab end ühe osana masinavärgist,» rääkis tundmatuks jääda soovinud McLareni esindaja.



Üks mis kindel, see mustanahaline vormelipiloot on pööranud ajalooraamatutes uue lehekülje. Lehekülje, millel pole kunagi olnud nii palju eriarvamusi. Teda kas armastatakse või vihatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles