Sotši OMi korraldajad võitlevad võltstoodanguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiaks valmistuv Sotši.
Olümpiaks valmistuv Sotši. Foto: Reuters / Scanpix

2014. aasta Sotši taliolümpia korraldajate elu pole just lust ja lillepidu. Lisaks finantsprobleemidele, streikivatele keskkonnakaitsjatele ning ajahädale on nende teele ette astunud ka piraattoodangu tegijad.


Olümpia korralduskomitee esimehe Dmitri Tšernõšenko sõnul on Venemaal viimase paari kuu jooksul konfiskeeritud juba ligi 40 tonni Sotši taliolümpia sümboolikaga võltstoodangut. Alustades tasside ja T-särkide ning lõpetades rõiva­esemetega.



«Võltstoodang konfiskeeritakse ning sõltuvalt rikkumise ulatusest kasutatakse kas trahvi või muid administratiiv- ning kriminaalkaristusi,» vahendas uudisteagentuur Interfax Tšernõšenko sõnu.



Nimelt on olümpiasümboolika kasutamise õigus vaid neil firmadel, kes ostavad litsentsi OMi korralduskomiteelt. Litsentsi pole aga veel kellelgi, sest neid saab hakata ostma alates 2009. aasta 1. jaanuarist.



Tšernõšenko sõnul teeb korralduskomisjon võltstoodangu väljaselgitamisel tihedat koostööd prokuratuuri ja tolliga.



«Me vastame päevas kolmele-neljale järelepärimisele. Kinnitame kõikidele küsijatele, et see kõik on isetegevus,» kinnitas ta.



Sotši valiti 2014. aasta tali­olümpiamängude korraldajaks 5. juulil 2007. aastal. Venemaa peaminister Vladimir Putinit võib nimetada Sotši mängude idee isaks. Tema juhtimisel koostati tohutu mahuga riiklik programm Sotši kui tali- ja suvekuurordi arendamiseks ning ta pidas Guatemalas ROKi kongressil päev enne olümpialinna valimist Vene ajakirjanduse hinnangul hiilgava kõne Sotši toetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles