Maret Ani soovib pikka aega kestnud ebaedule selja pöörata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani loodab, et järgmine hooaeg läheb paremini.
Maret Ani loodab, et järgmine hooaeg läheb paremini. Foto: Raigo Pajula

Tennisist Maret Ani lõppeva aasta tulemusi vaadates rõõmust lakke ei hüppa, ent ometi pole ta meelt heitnud, vaid otsib negatiivsest positiivseid killukesi.


«Tuleb tunnistada, et aasta ei läinud päris nii, nagu lootsin, ootasin märksa enamat,» tõdes Ani, ent ei hakanud ebaedule ka proosalisi põhjendusi otsima. «Igal aastal ei saa nii hästi minna, kui soovid. Eks mingil määral segasid tervisehädad, kuid üldiselt mingit suurt põhjust polnud, lihtsalt läks kehvasti.»



Meeldetuletuseks mõned arvud. Võttes arvesse ka neli suure slämmi turniiri ja Pekingi olümpia, osales Ani üksikmängus tänavu 29 turniiril. Neist 18 võistlusel lõppes tema teekond juba avaringis.



Ootamatu löök rahakotile


Säravamaid hetki oli vaid kolm – aprillis jõudis Ani 145 000 dollari suuruse auhinnafondiga WTA turniiril Estorilis poolfinaali, sama kuu lõpus mängis ta Prantsusmaal 100 000-dollarilise ITF-turniiri finaalis, sügise eredaimaks saavutuseks jäi Inglismaal 100 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF-turniiri finaal.



«Häid tulemusi oli suhteliselt vähe,» möönis Ani statistikat vaadates. «Püüdsin palju mängida, et enne aastalõppu ikka hea tulemus kätte saada, aga sellest ei tulnud midagi välja.»



Natuke paremini läks eestlannal paarismängus, nimelt teenis ta neli turniirivõitu ja mängis korra finaalis.



«Mõtlesin rohkem üksikmängule ja paarismängust väga ei hoolinud, kuigi turniiridel mängisin mõlemat,» selgitas Ani. «Paarismängus läks hästi, mistõttu on edetabelikoht nüüd parem ja saan ka suurematel turniiridel paari mängida. Leidsin tänavu hea partneri, tšehhitari Renata Voracova, loodetavasti läheb meie koostöö edasi.»



«Järgmisel aastal panen kindlasti paarismängule rohkem rõhku, aga see ei tähenda, et ma üksikmängu peale üldse ei mõtle, püüan mõlemas võrdselt hästi võistelda,» lisas ta.



Ani aastalõpuvõistlustele jättis oma jälje ka ootamatu põnts rahakotile – 2007. aasta juulikuus Eesti meistrivõistlustel sõlmis Ani kaheaastase sponsorlepingu Tere Fitiga, ent tänavu suvel otsustas toetaja lepingu üllatuslikult katkestada.



Paar aastat veel ees


«Kui selle lepingu sõlmisin, oli mul väga hea meel, et esimest korda kogu oma karjääri jooksul sain endale Eesti sponsori, see oli väga positiivne,» meenutas Ani. «Terve see aasta, mil nad mind toetasid, oli mul tõesti palju lihtsam ja vähem probleeme. Kui nad mulle septembris ütlesid, et ei sponseeri mind enam, oli see ootamatu löök.»



Hoolimata raskustest ei kavatse Ani tennisega nii pea lõpparvet teha. «Rasketel hetkedel mõtlen ikka, et võiks midagi muud teha, kaua ma rabelen,» avaldas ta. «Aga siis mõtlen järele, et tegelikult  aega on, muid asju saab ka hiljem teha. Ma ei ole veel endaga rahul ega ole ennast tõestanud, usun, et olen suuteline paremaks.»



Jaanuari lõpus 27-aastaseks saav Ani kavatseb veel vähemalt kaks aastat tennisistina jätkata. «Näen end küll tennisemängija karjääri teisel poolel, aga paar aastat on mul kindlasti veel ees,» uskus ta, ning tõi võrdluse kergejõustikust: «800 meetri jooksust on mul umbes 550 meetrit läbitud.»



Tuleva aasta peaeesmärk on Anil parandada edetabelikohta. «Tahan võimalikult kiiresti esisaja sisse tagasi saada,» sõnas tänavuse hooaja 119. positsioonil lõpetav Ani. «Arvan, et 80 hulka peaksin igal juhul jõudma. Ma ei taha järgmise aasta lõpus jälle koha pärast muretsema hakata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles