Usain Bolt laiendab haaret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaikalane Usain Bolt naudib edu laineharjal triivimist täiel rinnal, muu hulgas ka heategevusega.
Jamaikalane Usain Bolt naudib edu laineharjal triivimist täiel rinnal, muu hulgas ka heategevusega. Foto: Reuters / Scanpix

Kolmekordne olümpiavõitja sprinter Usain Bolt on seadnud sihiks Michael Johnsoni 400 meetri tippmargi. Lisaks värskele sportlikule eesmärgile lööb noor täht kaasa heategevuses ning – üllatus, üllatus – sai hakkama ka oma rõivakollektsiooniga.


Johnsoni rekord on püsinud kaljukindlana üheksa aastat, kuid Pekingi olümpial järjest kolm maailmarekordit murdnud Bolt usub, et suudab ka järgmise tippmargi alistada.



«Kõik tahavad seda purustada. Et 2010. aastal pole suuri tiitlivõistlusi, võiksin hakata 400 meetri maailmarekordit püüdma,» avaldas Bolt.



Hoolimata silmipimestavast edust tunnistas jooksusprindi valitseja, et 400 meetri tippmargi alistamine kuulub juba märksa keerulisemate ülesannete kilda. «400 meetri treening on palju raskem, aga ma juba mõtlen selle peale,» sõnas ta.



1999. aasta maailmameistrivõistlustel Sevillas kooris nimekas ameerika sprinter Johnson vanalt rekordilt 0,11 sekundit, joostes 43,18.



Augustis purustas Bolt teise 12 aastat Johnsoni nimele kuulunud 200 meetri rekordi ning ameeriklane usub, et uus täht suudab ka 400 meetri distantsi krooni endale haarata. Seda enam, et Pekingis püstitas «imemees» Bolt 100 meetri rekordi 9,69 justkui mängleva kergusega.



Ka poole pikemal distantsil polnud talle vastast ning kuigi Johnsoni 1996. aasta Atlanta OMilt pärit tippmarki 19,32 peeti pikka aega purustamatuks, jooksis 195 sentimeetri pikkune atleet 19,30.



«Ta on kindlasti üks sellistest sportlastest, kes ilmub kord  15 või 20 aasta tagant... Ta on lihtsalt uskumatult andekas ja on hakanud varasemaid reegleid inimvõimete piiri kohta ümber kirjutama,» sõnas Johnson, kes jamaikalase eduteele innustavalt kaasa elab. 



Lisaks uutele eesmärkidele spordis on Bolt alustanud ärimaailma vallutamist. Jamaikalane koputas julgelt moetööstuse uksele ning sai sarnaselt mitmete meediatähtedega hakkama oma rõivabrändiga.



Vaid 22-aastane sprinter paiskas koostöös Sun Island Jamaica Limitediga laupäeval turule omanimelise rõivakollektsiooni. «Alustasime  koostööd ja siiani toimib kõik hästi. Tahan neid tänada, sest sellest tuleb suur projekt ja see on riigile kasulik. Selle rahaga saab palju tehtud,» valgustas Bolt julge sammu tagamaid.



Osa tulust läheb United Way heategevusorganisatsioonile. «Üritame parandada Jamaica olukorda ning aitame paigutada tulekustuteid põhikoolidesse üle saare, alustades minu kodukandist Trelawnys,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles