Visnapuu tahab platsil konkreetsust

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskelt peatreeneri ametisse astunud Indrek Visnapuu kohanes uue rolliga kiiresti ning tüüris Tartu Rocki Nevezise vastu võidule.
Värskelt peatreeneri ametisse astunud Indrek Visnapuu kohanes uue rolliga kiiresti ning tüüris Tartu Rocki Nevezise vastu võidule. Foto: Darius Mataitis

Kui te olete 32-aastane ning saate korvpalli Eesti meistermeeskonna peatreeneriks, võib see võtta jalust nõrgaks. Kuid Indrek Visnapuu oli kohe valmis sülle kukkunud võimalust kasutama.


Poolteist hooaega Üllar Kerde kõrval Rocki abitreeneri ametit pidanud Visnapuu möönis, et reedel arenenud sündmused ei tabanud teda välguna.

«Professionaalselt toimivas klubis poleks sarnane käik üllatus, kuid Eestis tavaliselt selliseid asju ei tehta,» lausus ta. «Kui aga mulle tehti ettepanek võtta peatreeneri kohustused, arvasin, et olen valmis.»

Visnapuul oli õigus. Eesti korvpall mäletab poolel hooajal peatreeneri vahetamise viimast juhust rohkem kui kümmekond aastat tagasi. Toona pidi Jaak Salumets vabastama Nybiti treeneripingi ning sinna istus Tiit Sokk.

Kuid see on juba ajalugu – reedel pidi Visnapuu talitama targalt ja tasakaalukalt. Enne õhtust treeningut pidaski ta meeskonnale tõsise loengu, tutvustades oma nägemust ning oli valmis kuulama ka pallurite arvamusi. Ühtegi vastuväidet aga ei tulnud. «Tundub, et oleme mängijatega ühel lainel, minu räägituga oldi päri,» märkis Visnapuu.

Esmakordselt nii vastutusrikkasse ametisse asunud mees kinnitas, et ei plaani suuri muutusi, vaid püüdleb konkreetsuse suunas – et platsil poleks asjade erinevaid tõlgendusi ning kõik mõistaksid ülesandeid sarnaselt.

Vähemalt esialgu ei plaani Visnapuu oma abiliste väge suurendada. Teise treenerina jätkab senigi juhendajate tiimi kuulunud Paavo Russak.

«Lihtne ei saa mul olema, seda ma mõistan, ent samas usun, et jõuan kõik asjad ära teha,» mõtiskles Visnapuu ning kinnitas, et kavatseb jätkata ka oma senises põhirollis, ehk vastaste mängu süvaanalüüsiga. «Nüüd on mul parem võimalus oma mõtteid meeskonnale edastada ning oma otsuste eest vastutada.»

Samas annab Visnapuu endale aru, et peatreeneriks olemine ei tähenda vaid vastutust ning võitude korral aupaistes säramist. Tõsiseks kariks võib saada vanemate mängijate hulgas arvestatava autoriteedi saavutamine.

Pole just tavaline, et meeskonnas on kaks mängijat peatreenerist vanemad ning üks tugitalasid on peatreeneri kauane klubikaaslane.

«Püüan teha tööd nii hästi kui oskan ja anda endast kõik. Usun, et siis aktsepteerivad mängijad ka minu otsuseid ning meil ei teki mingeid probleeme,» rääkis Visnapuu.

Mis aga saab edasi senisest peatreenerist Üllar Kerdest. Eile oma Tartu kodus asju pakkinud mees ei osanud tuleviku kohta selget vastust anda. Tartu Ülikooli spordiklubi juhtkond loodab aga, et Kerde jääb nende palgale edasi.

«Kerdega pole töölepingut lõpetatud,» kinnitas klubi juhtkonda kuuluv Harry Lemberg. «Kuid me jõudsime äratundmisele, et viimasel ajal meeskonda juhendanud Üllar Kerde pole see mees, keda me möödunud hooajast mäletame. Selge, et ta vajab puhkust.»

Samas ei osanud Lemberg öelda, millist tööd kavatsetakse Kerdele pakkuda. «Hooaja lõpus võib tekkida ju erinevaid olukordi,» nentis Lemberg.

Korvpall
Balti liiga
Nevezis – Tartu Rock 78:86

Nevezis: Veikalas 17, Viskontas 15, Silinskis 12, Pocuipa 8, Dabkus 8, Sakinis 7, Lisauskas 7, Stankus 4, Leonavicius 0. Rock: Beard 25, 13 lp, Doronin 13, Kullamäe 13, Tsintsadze 12, 8 rs, Paade 10, Tein 8, 5 rs, Talts 5, Leppik 0, Sokk 0.
Tabeliseis: 1. Lietuvos Rytas 8 võitu – 2 kaotust, 2. Riia ASK 6-3, 3. Žalgiris 6-4, 4. Kalev/Cramo 6-4, 5. Ventspils 5-5, 6. Rock 5-6, 7. Valmiera 4-5, 8. Riia Barons/LMT 4-6, 9. Šiauliai 4-6, 10. Nevezis 2-9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles