Dakari ralli liider diskvalifitseeriti vale raja kasutamise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari sõitja Nasser Saleh Al Attiyah diskvalifitseeriti Dakari rallilt.
Katari sõitja Nasser Saleh Al Attiyah diskvalifitseeriti Dakari rallilt. Foto: AP / Scanpix

Kuue kiiruskatse järel Dakari rallil kindlat liidrikohta hoidnud Katari sõitja Nasser Saleh Al Attiyah diskvalifitseeriti võistluselt, kuna ta sõitis kuuendal etapil valel rajal, mistõttu jäid tal läbimata mitmed kontrollpunktid.

Esimese ja kolmanda etapi võitnud ning üldarvestuses üle seitsme minutiga juhtinud BMWd roolinud Al Attiyah jättis läbimata üheksa kohustuslikku kontrollpunkti, vahendab uudisteagentuur AFP.



«Tühistasime Al Attiyahi esikoha nii sellel etapil kui ka üldarvestuses,» teatasid ralli korraldajad. «BMW X-Raidi meeskond otsustas ta rallilt ära kutsuda.»



Ralli reeglid näevad ette, et iga vahelejäetud kontrollpunkti eest teenib juht kahetunnilise ajatrahvi, kuid neid võib kokku olla neli. Viies läbimata kontrollpunkt tähendab juba tulemuste tühistamist.



Pärast korraldajate otsust tunnistas oma eksimust ka Al Attiyah. «Panime tõesti punktist mööda,» tõdes Al Attiyah. «Me ei saanud mootori ülekuumenemise tõttu läbi düünide minna, temperatuur tõusis juba 120ni. Seetõttu otsustasin minna teist teed mööda, et liivaluidetest eemale hoida.»



Ralli üldliidriks tõusis nüüd lõuna-aafriklane Giniel De Villiers, tema järel on hispaanlane Carlos Sainz.



Ka kuuenda etapi võitjaks kuulutati algselt teisena lõpetanud De Villiers, kes lõpetas sõidu kahe tunni, 12 minuti ja 33 sekundiga. Ameeriklane Mark Miller oli temast 20 sekundit aeglasem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles