Margit Rüütel liitus Kaia Kanepi tiimiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooajaeelses ettevalmistuslaagris Tais treenis Kaia Kanepi (vasakul) kõrval ka Margit Rüütel.
Hooajaeelses ettevalmistuslaagris Tais treenis Kaia Kanepi (vasakul) kõrval ka Margit Rüütel. Foto: Urmas Liiv

Muudatused Eesti tennise esireketi Kaia Kanepi tiimis jätkuvad – ligi kuu aega on Kanepi kõrval treeninud ka kodumaal kolmandat kohta hoidev Margit Rüütel.



Kanepi mänedžeri Enn Pandi sõnul on praegu veel vara ennustada, kui pikalt koostöö kestab, ent siiani on tema sõnul kõik suurepäraselt kulgenud.



«Ausalt öeldes arvas minu tennisetreener Toomas Suursoo, et võiksime Margiti ka seltsi võtta,» selgitas Pant Rüütli tiimi lisandumise tagamaid. «Otsustasime proovida ja vaadata, kuidas läheb ja kuidas omavahel sobime. Praegu oleme kokku leppinud, et kuni Austraalia lahtiste meistrivõistluste lõpuni hoolitsen natuke Margiti eest ja siis selgub, mis saab.»



Varem oli Rüütli treeneriks tennisemängijana Eestis tippu kuulunud Rene Busch, ent nüüd on Pandi sõnul piiga praktiliselt treenerita.



«Margit oli juba meie koostöö alguses pooleldi treenerita,» tõdes Pant. «Ei saagi öelda, kas tal praegu juhendaja on, sest seda ei saa veel kindlalt väita, et Luca (Kaia Kanepi treener Luca Appino – toim) tema treener oleks, kuigi ta praegu tema näpunäidete järgi harjutab.»



«Me pole mingeid kaugeleulatuvaid kokkuleppeid sõlminud,» lisas Pant. «Eelkõige on küsimus selles, kuidas ta tiimi sobib ning kuidas Kaia rahul on. Kui Margitil läheb normaal­selt ja nad omavahel sobivad, siis võib mõelda ka pikemaajalise koostöö peale.»



Aastaga esisaja sekka


Eelmise aasta veebruari lõpust Kanepi mänedžerina tegutseva Pandi sõnul on praegu peamiseks murelapseks liiga suur erinevus kahe tennisisti edetabelikohtades – Kanepi asub maailma edetabelis 26. kohal, Rüütel aga 160. positsioonil.



«See vahe on liiga suur, vähe on neid turniire, kuhu Margit pääseks ja nad saaksid koos mängida,» möönis Pant. «Põhimõtteliselt on Margitile pandud ülesanne kiiremas korras oma positsiooni parandada. Kui ta seda suudab, mõtleme edasi.»



Pant loodab, et vähemalt aasta jooksul suudab Rüütel murda esisaja sekka. «Tegelikult tahaksin, et see juhtuks tunduvalt kiiremini,» tunnistas ta. «Luca ütles, et tema eeldustega ei tohiks see raske olla, kui ta ennast kokku võtab. Kui ta on sellises staadiumis, et saab osaleda turniiridel, kus Kaia käib, võib täitsa olla, et lähme koos edasi.»



Rüütel ja Kanepi tegid koos ka osa tänavuse hooaja ettevalmistusest Tais. «Saatsin alguses Margiti koos enda treeneriga Dubaisse turniirile, seal täitis ta oma ülesande ja tuli veerandfinaali,» rääkis Pant, kes toetas Rüütli detsembrikuiseid võistlusreise. «Seejärel võistles ta Indias, ent paraku läks seal kehvemini. Tennises on kaks mängijat ja ainult üks saab võita – Margit oli küll teise asetusega, ent kaotas esimeses ringis.»



«Kuna olime Kaiaga juba Tais, oli mõttetu Margitit Tallinna tagasi saata,» jätkas Pant. «Esiteks ajavahe, teiseks – mis ta seal Tallinnas ikka teinud oleks? Siis arutasime ja kutsusime Margiti ka Taisse treenima.»



Peamine oli, et Kanepi uue liikme lisandumisega nõus oleks. «Loomulikult rääkisime sellest algul Kaiaga, ilma tema teadmata ei tehtud midagi,» kinnitas Pant. «Ütlesin talle kohe, et tema on number üks ja jääbki selleks, pole mingit küsimust. Kõik on siiamaani olnud positiivne, loodame, et nii läheb edasi. Natuke on neil ehk isegi parem, sest on kellegagi rohkem rääkida ja on võib-olla natuke lõbusam.»



Pant on optimistlik


Kogu ettevalmistusperiood kulges Pandi arvates plaanipäraselt. «Keegi polnud haige, meeleolu oli hea – minu arvates läks kõik hästi,» lausus Pant. «Treeningprotsess on küll pikk, aga mõningad asjad on suutnud Luca juba Margiti mängus parandada, eks näis, kuidas läheb.»



Pant usub, et probleeme ei tohiks tekkida ka kahe neiu omavahelises suhtluses. «Nad olid juba varem sõbrannad,» avaldas ta. «Nad ei kohtunud siis nii tihti, aga minu teada nad ikka aeg-ajalt Skype’is ja meili teel suhtlesid. Minu arvates sobivad nad suurepäraselt.»



Kui Kanepi valmistub praegu pühapäeval Sydneys algava 600 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiriks, siis suvel Eesti meistriks kroonitud Rüütel lendab nädala alguses üksinda Melbourne’i, kus 14. jaanuaril algab Austraalia lahtiste meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniir.



Mõnes mõttes on see Rüütlile ka proovikivi, kuna pärast seda turniiri tõenäoliselt selgub, kas koostöö Kanepi tiimiga jätkub. «Ühest küljest peaks Margit pääsema põhiturniirile, teisalt ei tea kunagi, milline tabel loositakse,» mõtiskles Pant. «Tähtis on see, kuidas ta ennast mängus näitab ja et ta oleks parandanud neid elemente, mida Luca muutis, eriti servi.»



Kuigi Pant ei oska veel kindlalt midagi lubada, loodab ta siiski koostöö jätkumist ka pärast Austraalia lahtisi. «Ma tõesti usun ja loodan, aga samas ei saa sada protsenti midagi lubada,» tõdes ta. «See ei olene ainult minust, vaid ka Kaiast, Margitist ja Lucast. Tiim on siiski loodud Kaia taga, aga kui Margit tõestab, et sobib ka sinna, siis ma ei näe probleeme.»


«Olen positiivselt meelestatud, aga ega ma pead anda ei saa,» ütles ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles