Igipõlisetest rivaalidest Ferrarist ja McLarenist said südamesõbrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sama süsteemi järgi poleks eelmisel aastal Lewis Hamilton (paremal) maailmameistritiitlit võitnud, kuna tal oli vähem etapivõite kui Felipe Massal.
Sama süsteemi järgi poleks eelmisel aastal Lewis Hamilton (paremal) maailmameistritiitlit võitnud, kuna tal oli vähem etapivõite kui Felipe Massal. Foto: AP / Scanpix

McLaren ja Ferrari, kunagised tulised vaenlased vormel-1 tandril, sepistavad omavahel järjest tihedamaid sidemeid väljaspool võidusõidurada ning esitlevad ühist rinnet tiimidele sobilike reeglite ja muutuste eest võitlemisel.

«Kui te oleks mulle öelnud aasta tagasi, et ma teen midagi sellist, siis ma poleks teid uskunud,» tunnistas Ferrari pressiesindaja Luca Colajanni, kes veetis hiljuti ühe päeva McLareni tehases kohtudes tiimijuhi Ron Dennise ja teiste töötajatega.

McLarenile tehti 2007. aastal Ferrari järele luuramise ja tehniliste plaanide varastamise eest rekordiline 100 miljoni dollari suurune trahv, millega kaasnes ka kõikide tiimi punktide tühistamine, kirjutab Reuters.

Toonane meister Ferrari andis juhtumile ka ametliku käigu. Pärast McLareni vabandust võttis Ferrari süüdistused tagasi, kuid kahe tiimi omavahelised suhted jäid veel tükiks ajaks ülimalt vaenulikuks.

Meeskondade omavaheline läbisaamine on tänaseks aga uskumatul viisil paranenud.

Mullu juunis loodi Vormel-1 Tiimide Ühendus (FOTA), et esindada meeskondade ühiseid huvisid läbirääkimistel Rahvusvahelise Autoliidu FIA ja vormel-1 juhi Bernie Ecclestone’iga.

FOTA etteotsa asus Ferrari president Luca di Montezemolo ning ühendus on nüüdseks suutnud FIAga paljudes säästuplaanides ja arengutes kokkuleppele jõuda.

Montezemolo on sõbralikkuse viinud lausa nii kaugele, et nimetas põhirivaali Dennist «esmaklassiliseks inimeseks esmaklassilisest tiimist» ja lisas, et vormel-1 vajabki taolist tugevat konkurentsi.

Dennis lisas, et Ferrari ning McLaren teevad edaspidigi järjest tihedamat koostööd ning mõelmad pühenduvad ka FOTA tegevusele.

«Juba praegu on FOTA saavutanud suuri asju ja saavutab veelgi enam nädalate, kuude ja aastate jooksul,» kuulutas Dennis aateliselt. «Me pole radikaalsetele muutustele vastu, me pole kitsarinnalised oma rivaalide vastu. Vormel-1 tuleviku nimel jätkame võimsate strateegiate ja innovatsioonide rakendamist koostöös, et arendada oma sporti ning muuta seda samal ajal taskukohasemaks, keskkonnasõbralikumaks ning vaatajatele põnevamaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles