Maailmameister Cairoli stardib suvel Eestis

, 1LEHT
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmerpalus on võistlustules ka MX-1 klassi MM-sarja üldliider Antonio Cairoli.
Sõmerpalus on võistlustules ka MX-1 klassi MM-sarja üldliider Antonio Cairoli. Foto: Yamaha

Eesti motokrossisõpru ootab suvel maiuspala – Leokite motodünastia toob juuni viimasel päeval Sõmerpallu motokrossi maailmameistri Antonio Cairoli.



Loomulikult on stardis ka Tanel ja Aigar Leok.



Sõmerpalu motoklubi eestvedajad vaagivad vägevat sõjaplaani – korraldada Eesti kõigi aegade kõrgeima tasemega motokross. Väino Leoki rändkarikale peetavale staadionikrossile oodatakse hulgaliselt MM-sarjas osalevaid mehi.



Kindlad kokkulepped on sõlmitud juba Yamaha Red Bull de Carli ja TMi meeskondadega – just nendes tiimides sõidavad MX1 maailmameistrivõistlustel Eesti parimad krossimehed Tanel ja Aigar Leok. Kuna Tanel Leokiga ühes tiimis sõidab kahekordne maailmameister itaallane Antonio Cairoli, on temagi Eestis võistlemine juba kindel.



Hiljuti naasis Sõmerpalu motoklubi juhataja ja staadionikrossi peakorraldaja Aivar Leok Itaaliast, kus oli tunnistajaks vennapoja Taneli võidule saapamaa lahtistel meistrivõistlustel. Seal õnnestuski Yamaha Red Bull de Carli ja TMi tehasemeeskonnad täisvarustuses ja tippsõitjatega Sõmerpallu võistlema meelitada. 



Kuna Sõmerpalu kross peetakse nädala sees Kegumsi ja Udevalla MM-etappide vahel, põikavad Võrumaale suure tõenäosusega veel mitmedki maailmanimed. «Sõmerpallu on oodata kõigi aegade vägevaimat seltskonda paljudest maadest,» märkis Aivar Leok.



«Tullakse tiimi suurte autodega, juba ainuüksi see oleks publikumagnet. Usun, et fännidel on siin palju vaadata.»



Yamaha Red Bull de Carli meeskonda kuulub kolm sõitjat – kahekordse MX2-klassi maailmameistri, tänavu MX1 klassi tiitlit nooliva Cairoli ja eestlaste suurlootuse Tanel Leoki kõrval ka teist aastat MX2 klassis võistlev itaallane Alessandro Lupino.



Aigar Leoki tiimikaaslaseks TMi tehasemeeskonnas on samuti MX2 sarjas võistlev tšehh Martin Michek. «Kõik need mehed lubasid Sõmerpalus stardis olla, muidugi juhul, kui nad parasjagu just vigastatud pole,» täpsustas Aivar Leok.



Läbirääkimised käivad ka Aigar Leoki endise võistkonna, samuti MMil osaleva Yamaha van Beers Racingiga, kuhu kuuluvad hollandlane Rob Van Vij­feijken, hispaanlane Carlos Campano ning venelane Jevgeni Bobrõšev.



«Näen võimalusi kutsuda ka teisi tiime, aga see sõltub juba toetajate rohkusest ja rahakotist. Vaatame, keda jõuame kinni maksta,» märkis Aivar Leok ning lisas, et suure tõenäosusega tuleb Sõmerpalus starti ka kolmas kuninglikus sarjas osalev eestlane Gert Krestinov ning traditsiooniliselt kogu Eesti ja Läti paremik.



Mullu kaheksa riigi krossimehe osavõtul ja mitme tuhande pealtvaataja silme ees toimunud esimese võistluse Väino Leoki rändkarikale võitis kodupubliku rõõmuks ja oma vanaisa mälestuseks Tanel Leok.



Väino Leoki järeltulijatest koosnev krossiperekond püüab hoida isa ja vanaisa mälestust eredana. Lisaks suvisele võistlusele näeb lähinädalail trükivalgust Aivar Leoki meenutustel ja rohkel pildimaterjalil põhinev raamat Sõmerpalu motoklubist.



Raamatu abil püütakse väärtustada Leokite motodünastia looja Väino Leoki pärandit – tegusid, mille kaudu on Sõmerpalu vald Võrumaa ja Eesti tuntud motokrossimaailma kõige teravamas tipus.



Raamatu autor on öelnud, et saab oma isa tegudest aru alles praegu – pärast tema surma. Kõike eelnevat arvestades pole Sõmerpalu staadionikrossi võitjale välja pandud Väino Leoki rändkarikas lihtsalt üks auhind paljude seast, vaid justkui reliikvia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles