Ajaloolise värava löönud Viikmäe lõpetab karjääri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Viikmäe (vasakul).
Kristen Viikmäe (vasakul). Foto: SCANPIX

Karjääri jooksul Eesti jalgpallikoondises 114 kohtumist pidanud ja klubitasandil viimastel aastatel Nõmme Kaljut esindanud ründaja Kristen Viikmäe tõmbab tänavuse hooaja järel profikarjäärile joone alla.

Viikmäe tegi otsuse teatavaks pärast tänast meistriliiga kohtumist FC Kuressaarega. Kalju võitis matši 1:0 ning kindlustas sellega endale klubi ajaloo esimese Eesti meistritiitli. Seejuures lõi kohtumise ainsa värava Viikmäe, kes seejärel tegi avalikuks ka oma otsuse karjäärile joon alla tõmmata.

«Otsustasin mõned kuud tagasi, et selle hooajaga lõpetan ka karjääri. Elus tulevad uued asjad peale. Olen 16 aastat olnud profijalgpallur ja niimoodi on hea lõpetada,» sõnas Viikmäe.

Väidetavalt päris lõplikult Viikmäe jalgpalli ei jäta ning teda võib tõenäoliselt edaspidi mängimas näha rannajalgpalli.

Kuna Viikmäe on karjääri jooksul pidanud Eesti koondises üle saja kohtumise, siis nüüd on teda koondises traditsioonide kohaselt ees ootamas ka lahkumismäng. «Sellest pole veel juttu olnud,» märkis ründaja, kes koondise särgis lõi kokku 15 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles