Aafriklased triumfeerisid murdmaajooksu MMil ülekaalukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florence Jebet Kiplagat esiplaanil.
Florence Jebet Kiplagat esiplaanil. Foto: Reuters / Scanpix

Jordaania pealinnas Ammanis toimunud murdmaajooksu maailmameistrivõistlused kujunesid ülekaalukaks Aafrika jooksjate peoks. Naiste distantsil võtsid Aafrika esindajad kuus paremat kohta.

Maailmameistriks krooniti Florence Jebet Kiplagat, kellele see oli karjääri esimene tiitlivõistluste kuldmedal, vahendab sport.err.ee. Kiplagati kaasmaalanna Linet Chepkwemoi Masai kaotas võitjale kolme sekundiga ning võitis hõbemedali. Pronksi pälvis etiooplanna Meselech Melkamu, kes kaotas võitjale kuue sekundiga.

Meestest hõivasid Aafrika jooksjad 12 paremat kohta. Kui arvestada, et ka Katari esindavad jooksjad on kõik sünnijärgselt aafriklased, hõivasid musta mandri jooksjad protokollis koguni 25 paremat kohta.

Maailmameistriks krooniti etioopialane Gebre-egziabher Gebremariam, kes läbis 12 km distantsi ajaga 35.02. Hõbeda võitnud Uganda jooksja Moses Ndiema Kipsiro kaotas kahe ning pronksile jooksnud Eritrea jooksja Zersenay Tadese samuti kahe sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles