USAst lahkunud Kaire Leibak harjutab Tartus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaire Leibak
Kaire Leibak Foto: Toomas Huik

Veel paar kuud tagasi oli Eesti kolmikhüpperekordi omanik Kaire Leibak kindel, et jätkab sporditeed USAs. Ometi harjutab ta sünnilinnas Tartus Anne ja Taivo Mägi juhendamisel ning on valikuga väga rahul.

Eelmisest sügisest tänavuse kevadeni harjutas 24aastane Leibak USAs Rana Reideri näpunäidete järgi, treeningukaaslasteks Londonis olümpiavõitjaks kroonitud Christian Taylor ja Tianna Madison, kirjutab Õhtuleht.

Ta maksis treenerile iga kuu alguses 500 dollarit, elamiskulud neelasid rahakotist veel 450 dollarit, lisaks igakuine 50-dollariline staadionimaks, toit ja lennupiletid.

Ent ühel esmaspäeva hommikul, kui juhendaja pidanuks eestlannale ja teistele hoolealustele e-postiga saatma nädala treeninguplaani, saabus hoopis teistsugune teade: Reider oli vastu võtnud välismaalt tulnud ahvatleva tööpakkumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles