Endine Inglismaa koondislane: rassismi vastu võitlejad kardavad oma tööd kaotada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David James
David James Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise endine väravavaht David James avaldas arvamust, et rassismi vastu võitlevad organisatsioonid kardavad oma tööst ilma jääda ning seetõttu otsitakse probleeme sealt, kus neid ei ole.

«Mina ei näe tänapäeva jalgpallis rassismi,» rääkis esimese mustanahalise mehena Inglismaa koondise väravas seisnud James The Sunile. «On olemas palju suurepäraseid rassismivastaseid organisatsioone. Nad tegid kunagi palju head, kuid tänapäeval otsivad nad lihtsalt probleeme seal, kus neid tegelikult pole.»

James tõi näiteks juba aasta aega kestnud John Terry ja Anton Ferdinandi vahelise saaga, mis pidevalt venib. «Mõni organisatsioon hoiab end tänu sellistele skandaalidele elus,» arutles hetkel Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas Bournemothi meeskonnas palliv 42-aastane James.

Oma pika karjääri jooksul on James jõudnud esindada veel Watfordi, Liverpooli, Aston Villa, West Ham Unitedi, Manchester City, Portsmouthi ja Bristol City meeskondasid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles