Ebakorrektne vormistamine röövis Kallaselt vajaliku toetushääle

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kallas.
Madis Kallas. Foto: SCANPIX

Eile õhtul kell 24.00 lõppes Eesti Olümpiakomitee presidendi valimistele esitatavate kandidaatide esitamise tähtaeg. Kandideerimiseks vajalikud 15 häält sai ametlikult täis vaid Neinar Seli, kelle toetuseks anti 60 häält.

Madis Kallas kogus 14 ja Mait Riisman 6 häält. Senise EOK presidendi Mart Siimanni sõnul jääb veel aga õhku võimalus, et Kallas saab kandideerimiseks vajalikud hääled kokku, kuna nelja esilagu kehtetuks kuulutaud presidendikandidaadi ülesseadmise toetusavalduse hulgas võib leiduda selliseid, mida saab siiski arvestada.

«Üks avaldus jäi hiljaks, kaks avaldust polnud korrektselt allkirjastatud, ühele oli aga andnud allkirja inimene, kellel pole selleks õigust,» loetles Siimann. «Samas võib mõne alaliidu või maakondliku spordiliidu president olla äsja valitud ning vastavates registrites pole jõutud muudatusi teha. Kui asi on nii, võib sellist avaldust siiski arvestada.»

Siimann kinnitas, et sellisel juhul saaks Kallas juurde ühe hääle. 18. oktoobril koguneb EOK täitevkomitee korralisele koosolekule ja seal otsustatakse, kas sellist avaldust on võimalik arvestada või mitte.

EOK president valitakse 8. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles