Del Piero: hirmus tragöödia ei lubanud mul Liverpooliga liituda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alessandro Del Piero.
Alessandro Del Piero. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallilegend Alessandro Del Piero tunnistas, et suve lõpus sai ta pakkumise Liverpooli jalgpalliklubilt, kuid ta ei saanud seda ajaloolistel põhjustel vastu võtta. Mees liitus seejärel hoopis FC Sydneyga.

«Miks ma ei liitunud Liverpooliga? Pidasin sellel ajal juba Sydneyga läbirääkimisi ning siis meenus mulle ka Heyseli katastroof,» rääkis 37-aastane ründaja.

Kohutav sündmus leidis aset 1985. aasta Euroopa karika finaali eel, kui Belgias Heyseli staadionil hukkus Liverpooli fännide tõttu 39 Juventuse poolehoidjat. 600 inimest sai vigastada. Inglaste märatsemine tõi saareriigi klubidele viieaastase mängukeelu rahvusvahelisel areenil. Liverpooli karistus kestis kuus aastat.

«Juventus ja Liverpool on suutnud suhted taastada, kuid paljude jaoks on see kustutamatu mälestus,» rääkis 19 aastat Juventust esindanud Del Piero. «Tänan kõiki meeskondasid, kes minu vastu huvi tundsid, kuid olen oma valikus kindel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles