Tiimikaaslane rikkus Aavo Talvari võistluse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Talvar
Aavo Talvar Foto: Talvar Racing

Kardisõidu Rotaxi Euroopa karikavõistluste avaetapil jäi Aavo Talvar klassis Rotax Max Junior kümnendaks. Nancy Ristla debüüt klassis Rotax Max lõppes 51. kohaga.

Hollandi meeskonna Team TKP värvides esinenud Aavo Talvar alustas võistlusi ühena favoriitidest ja sõitis kvalifikatsioonis välja teise aja. Kahest esimesest eelsõidust tulid oodatust tagasihoidlikumad kohad: kümnes ja viies. Kolmanda eelsõidu Aavo aga võitis ning teenis eelfinaaliks seitsmenda stardiplatsi. Sealt tõusis ta kohe kolmandaks ja hoidis kohta lõpuni.

Finaalis vahetati kohti märksa tihedamalt. 14-ringilise sõidu viimast kolmandikku alustas Aavo liidrina, kuid suruti seejärel neljandaks. Püssi ta aga põõsasse ei visanud ning võitles end viimaseks ringiks teisele kohale. Kahjuks rikkus paljulubava seisu meeskonnakaaslane Kay van Kemenade, kes Aavole tagarattasse sõitis. Järgnenud piruett kukutas Aavo Talvari kümnendaks, lohutuseks jäi tema nimele finaali kiireim ring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles