Ehitusmehe vägevad tõrjed panid Põlvas peo püsti

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väravavaht Eston Varuski hea esitus tõi Servitile väärt võidu.
Väravavaht Eston Varuski hea esitus tõi Servitile väärt võidu. Foto: Margus Ansu

Põlvas ehitusmehena töötav Eston Varusk lõpetas eile kella kahe paiku oma tavapärase tööpäeva ja suundus linnakese spordihoonesse. Kell kuus asus ta Serviti käsipallimeeskonna esiväravavahina eurosarja mängus väravasuule ja tegi seal supertööd.

«Erilised tänusõnad lähevad Varuskile,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting umbes poolteist tundi hiljem. Serviti oli just alistanud Hollandi klubi Nitrogan-Lionsi 22:19. «Esimesel poolajal oli ta tõrjeprotsent üle viiekümne, selle pealt me elasimegi.» Vahepeal jäi tõesti mulje, nagu jääks Varusk ette igale külaliste poolt värava suunas teele saadetud pallile. Lõpuks kogus ta esimesel poolajal 11 tõrjet ja lasi väravasse kõigest kümme palli! Vägevaid esitusi jätkas ta ka teisel poolajal.

«Hea päev … kaitse toimis,» sõnas Varusk tagasihoidlikult. «Aga turniir on pikk, vaatame, kuidas läheb homme ja ülehomme. Praegu tunnen tõesti, et olen heas vormis.» Väravavahi sõnul peitus eduka partii saladus mängu eel tehtud videoanalüüsis. Ta märkis, et Hollandi klubi pommitajate viskenurgad olidki täpselt sellised, nagu ta ette aimas.

Lisaks Varuski hiilgavale tegevusele hoidsid Serviti mängu üleval leegionäridest väljakumängijad. Esimesel poolajal oli heas hoos Pavel Turajev, teisel poolajal lõpetas positsioonirünnakuid Roman Aizatullov. Just tema soolo ajal – lühikese ajaga viskas ta järjest neli väravat – sai Serviti kätte otsustava edu. Lõpu eel kiskus platsil olukord küll närviliseks, Turajev teenis punase kaardi ja Serviti koosseis nõrgenes märgatavalt. Lõpuks suudeti siiski edu hoida.

«Meie mänguplaan nägigi ette, et viimasel ajal väga head vormi näidanud Varusk seisab kindlalt ja kaitses tegutseme hästi,» selgitas Musting ja nentis, et rünnakuga ei saa siiski rahule jääda. «Heale kaitsele ei tulnud jätku, tahtsime saada väravaid kiiretest ja poolkiiretest rünnakutest, kuid neid peaaegu polnudki. Lootsime Raido Peedomale, kuid ta oli visetel ebakindel.»

Suuri probleeme oli Põlval seitsme meetri karistusvisete realiseerimisega. Üksteise järel käidi proovimas, kuid vaid korra sai palli väravasse Aizatullov. «Lõpuks tegime juba loteriid ja jõudsime välja Kristjan Muugani,» märkis Musting. Kogenud mängumees viskaski otsustaval hetkel sisse.

Eile õhtul polnud veel selge, kas punase kaardi teeninud Turajev saab täna mängida või mitte. Mustingu sõnul oli hoolealusele määratud karistus kummaline. «Nüüd saadetakse raport Euroopa käsipalliliidu peakorterisse ja hommikuks langetatakse otsus,» kirjeldas Musting asjade edasist käiku.

Meeskonna ühe põhipommitaja eemalejäämine oleks täna belglaste Initia Hasseliga kohtuvale Servitile ränk löök, sest väärilist vahetust pole pingilt võtta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles