Rytase peatreener vallandati pärast esimest Euroliigamängu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandar Dzikic oma viimases mängus rytase juhendajana.
Aleksandar Dzikic oma viimases mängus rytase juhendajana. Foto: SCANPIX

Leedu suurklubi Vilniuse Lietuvos rytas vallandas pärast esimest Euroliigamängu serblasest peatreeneri Aleksandar Dzikici ning nimetas tema asemele senise abitreeneri Darius Maskoliunase.

Serblasele sai saatuslikuks neljapäevane Euroliigamäng, kus Lietuvos Rytas sai D-alagrupi avamängus võõrsil napi 73:75 kaotuse Moskva CSKA-lt, vahendab basket.ee.

Kuna Rytas oli kahe kaotusega alustanud ka VTB Ühisliigas, kui avavoorus kaotati 71:72 Astanale ja teises voorus häviti 48:75 Peterburi Spartakile, siis otsustati reedel poolte kokkuleppel leping lõpetada.

41-aastane Dzikic juhendas Leedu pealinna klubi ka möödunud 2011-2012 hooajal, juhtides Rytase EuroCup sarja ja VTB Ühisliiga pronksmedaliteni ning Leedu meistriliiga hõbemedaliteni.

Sama vana Maskoliunas on peatreenerina töötanud vaid korra, kui nimetati 2009.aasta detsembrist Leedu kuulsaima klubi Kaunase Žalgirise etteotsa. Väga pikalt ta seda tööd siiski ei teinud, sest juba 2010.aasta mais ta vallandati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles