Olümpiavõitja Thorpe: võitlesin pidevalt depressiooniga ja kaalusin enesetappu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Thorpe
Ian Thorpe Foto: SCANPIX

Endine tippujuja Ian Thorpe avalikustas, et võitles oma eduka sportlaskarjääri jooksul pidevalt depressiooniga.

Olümpiamängudelt viis kuldmedalit võitnud austraallane tunnistab oma autobiograafias, et aegajalt läks olukord nii hulluks, et ta mõtles koguni enesetapule, vahendab BBC Sport.

Lisaks avaldab Thorpe, et tarvitas sageli ka alkoholi. «See oli tihti ainus võimalus, kuidas suutsin õhtul magama jääda. Siiski ei olnud see päris igal õhtul vajalik,» ütleb 30-aastane endine ujuja.

«Kõige hullem aeg oli aastatel 2002 kuni 2004, mil valmistusin Ateena olümpial oma tiitleid kaitsma. Olin üksi ja mõtlesin tihti ka enesetapule – mul olid välja mõeldud kindlad viisid ja kohad, kus endalt elu võtta,» jätkab ta. «Samas sain järgmisel hetkel aru, kui rumal see mõte on.»

«Isegi mu perekond ei teadnud siiani, et võitlesin sisuliselt kogu sportlaskarjääri jooksul pidevalt depressiooniga. Alles nüüd mõistan, et sellest peab rääkima,» räägib Thorpe.

Thorpe lõpetas sportlaskarjääri kõigest 24-aastaselt aastal 2006. Ta üritas Londoni olümpia eel tippu naasta, ent ei suutnud Austraalia katsevõistlustel olümpiale kvalifitseeruda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles