Norra spordikuulsus mõisteti alaealisega seksimise eest vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Norra spordikuulsus, kes on sportlaskarjääri lõpetanud, mõisteti täna 15-aastase tüdrukuga seksimise eest seitsmeks kuuks vangi.

40. eluaastates mees oli 2005. aastal kahel korral 15-aastase tüdrukuga vahekorras ning sundis kahel korral neiut teda rahuldama, kirjutab Stavanger Aftenblad.

Mees kuulub tänu abielule tüdrukuga ühte perekonda. Neiu hoidis juhtunut aastaid saladuses, kuid tegi mullu septembris politseile avalduse.

Prokurör nõudis mehele viiekuulist vangistust, kuid kohus otsustas veelgi karmima karistuse kasuks ja mehel tuleb trellida taga veeta seitse kuud, lisaks peab ta emotsionaalse kahju tekitamise tõttu maksma neiule 350 000 Norra krooni ehk üle 47 000 euro.

Kohtus selgitas endine sportlane, kes kuulus omal alal maailma absoluutsesse paremikku, et vahekorrad toimusid neiu nõusolekul. «Eitan seda, et manipuleerisin temaga, kuid juhtunu on minu süü ja olen selle tõttu kohtu all,» sõnas ta.

Mees palus, et kohus võtaks arvesse, et ta oli juhtunu ajal vaimselt haige, kuid Aftenbladeti teatel ei võtnud kohus teda kuulda, kuna peeti väga ebatõenäoliselt, et neiu soovis mehega seksida.

Sportlane ei soovinud meediale kommentaare jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles