Kirilenko: Švedi ootab NBAs suur tulevik

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minnesota Timberwolvesi mängujuht Aleksei Šved võitluses palli pärast.
Minnesota Timberwolvesi mängujuht Aleksei Šved võitluses palli pärast. Foto: SCANPIX

NBA meeskonna Minnesota Timberwolvesi uus tagamängija Aleksei Šved saab esialgu uues liigas hästi hakkama.

Nädalavahetusel peetud hooajaeelses kontrollkohtumises alistas Minnesota Chicago Bullsi 82:75, Šved panustas võitu 15 punkti, neist 12 viimasel veerandajal. Kolme peetud mängu peale on ta keskmiselt visanud 7,3 punkti.

Tema Venemaa koondislasest meeskonnakaaslane Andrei Kirilenko usub, et 23-aastast mängujuhti ootab ookeanitaguses liigas suur tulevik. «Tal on ilmselgelt NBAs ootamas suur tulevik,» ütles Kirilenko FIBA-le antud intervjuus. «On näha, et ka meie peatreener usaldab teda juba praegu.»

Mõlemad mehed mängisid enne sel suvel Minnesotaga liitumist koos Venemaa koondises ja võitsid Londoni olümpial pronksi. Möödunud klubihooajal kuulusid nii Šved kui Kirilenko Moskva CSKA ridadesse.

Lisaks Švedile ja Kirilenkole kuuluvad eurooplastest Minnesota ridadesse montenegrolane Nikola Pekovic ja hispaanlane Ricky Rubio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles