Kolmekordne maailmameister: Vettel ei kuulu veel vormel-1 suurkujude hulka

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jackie Stewart (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Jackie Stewart (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas kolm korda maailmameistriks tulnud šotlane Jackie Stewart leiab, et Sebastien Vettel ei kuulu veel suurkujude hulka - isegi juhul, kui sakslane peaks kolmandat aastat järjest maailmameistriks tulema.

«Kui sul on parim auto, on tiitlit võita suhteliselt lihtne. Aga kui tahad näidata, et kuulud parimate sekka, pead häid tulemusi saavutama ka siis, kui tehnika ei toimi täiuslikult,» lausus Stewart BBCle. «Pean temast väga lugu, aga ta ei oleks suutnud ilma Adrian Neweyta nii palju saavutada,» viitas Stewart Red Bulli meeskonna disainerile.

Samas rõhutas šotlane, et hindab kahel viimasel hooajal maailmameistriks kroonitud ja pärast Korea GP võitu tänavuses punktitabelis esikohale tõusnud Vettelit väga kõrgelt. «Ma olen suur Sebastiani fänn. Ta kontrollis viimast etappi ja sõitis väga küpsel moel, mis on 25-aastase sõitja kohta haruldane. See oli enam kui muljetavaldav.»

Kuulujutud viivad Vettelit ületulevaks hooajaks Ferrarisse, kuid Stewarti meelest oleks see viga. «Tegu on enneaegse lükkega. Ta oleks hull, kui praegu Red Bullist lahkuks. Ma saan aru, et Ferraris teeniks ta rohkem, aga hetkel võidab ta siiski pidevalt etappe,» märkis Stewart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles