Schalke ja Dortmundi fännid kaklesid politseiga, 200 inimest vahistati

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Borussia ja Schalke fännid korraldasid Dortmundi kesklinnas märuli.
Borussia ja Schalke fännid korraldasid Dortmundi kesklinnas märuli. Foto: SCANPIX

Saksamaal korraldasid eile paraja märuli Schalke jalgpallimeeskonna fännid, kes kaklesid Dortmundis sealse märulipolitseiga.

Dortmundi Borussia ja Schalke 04 fännide vahel valitseb kahe linna läheduse tõttu ajalooliselt alati tugev rivaliteet, sest eilne liigamäng oli nende vahel juba 141. kohtumine. Mängu puhul sõitis Dortmundi tuhatkond külaliste poolehoidjat, kes pöörasid läbi linna staadionile liikudes segamini ühe kiirsöögikoha. Lisaks kakeldi Dortmundi fännidega, ent kui politsei saabus löömingut lahutama, pöördusid mõlema meeskonna fännid ühiselt mundrikandjate vastu.

Politsei pidi märatsejate taltsutamiseks kasutama nii pisargaasi, veekahureid kui ka koeri. Trellide taha viidi võimude teatel paarsada korrarikkujat.

Kohtumine ise kulges rahulikult ja selle võitis Schalke 2:1. Tõsi, Schalket ootab ilmselt distsiplinaarkaristus, kuna fännid demonstreerisid staadionil lubamatu sisuga loosungeid. Mängu järel suutis politsei vastaspooled lahus hoida ja rohkem kokkupõrkeid ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles