Haapsalus tõmmati joon alla kestvuskrossihooajale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Leok.
Martin Leok. Foto: Martin Mand

Haapsalus, Kiltsi lennuvälja ümbruses sõidetud Eesti suvise kestvuskrossi meistri-ja karikasarja viimane etapp tegi selgeks kõik tänavused meistrid ja karikavõitjad. Osa neist selgus juba eelmisel etapil, kuid nüüd on 2012. aastaks suvise kestvuskrossi sarjaga Eestis ühel pool.

Soolotsiklid käisid rajal traditsioonilised kaks tundi ja võitja osas läks nii, nagu ikka. Martin Leok (KTM) oli taas kiireim ja tema kindlustas juba eelmisel etapil endale E2 klassi meistritiitli. Teine koht kuulus klassi E1 kiireimale, Ugis Klimonsile Lätist ja kolmas oli samuti Läti sõitja, klassis E1 Klimonsi järel teise koha saanud Edgars Silins. E1 klassis oli kolmas Kert Pääbo (Yamaha)

Ka E2 klassis oli poodiumil lätlasi, teine oli Janis Baunis ja kolmas Lauris Ermanis. E3 klassis sai etapivõidu Janis Rasmanis, teine Mihkel Merimaa (Kawasaki) ja kolmas Simo Aulamo Soomest. Seeniorid 40+ võidu võttis Reio Engman (Yamaha), edestades Einars Vintersit ja Aivo Rabbit (Yamaha).

85cc võit läks Antti Ahtilale, teine oli Roni Ratinen (Yamaha) ja kolmas Kevin Partanen (Yamaha). Nendes meistrisarja klassides jagunesid esikolmikud hooaja kokkuvõttes järgnevalt: E1 meister on Toivo Nikopensius (Yamaha), kes seitsme punktiga edestas Kert Pääbot, kolmas on Anti Kala (Kawasaki).

E2 klassis kuulus tiitel Martin Leokile, teine oli Timmo Mõts (Kawasaki) ja kolmas Rolf-Otto Rootsma (KTM). E3 klassis on kindel võitja Mihkel Merimaa, teine Vesa Lindholm ja kolmas Karmo Volmer (KTM). 85 cc klassis on meister Antti Ahtila, teine Jarmo Lehiste ja kolmas Markus Normak (KTM).

Seeniorid 40+ klassis sai oma Reio Engman oma tänavuse motokrossi meistritiitli kõrvale ka kestvuskrossi meistritiitli, teine oli Aivo Rabbi ja kolmas Rene Jõgimaa (Honda). Karikasarja klassides oli tegu samuti hooaja viimase etapiga. Enduro klassis oli taas kiireim juba varem karikavõidu kindlustanud Egon Üpraus (KTM), teine oli Almar Proos (Husaberg) ja kolmas Marek Uustalu. Harrastajate võidu sai Tarvi Remmelgas (Kawasaki), teine oli Timo Vackerman (KTM) ja kolmas Avo Ärm (Yamaha).

Klassis C-harrastajad oli Haapsalus kiireim Reinis Palkavnieks, teine Renars Lucavs ja kolmas Rene Visnapuu. Veteranid 50+ arvestuses oli kiireim Ricardas Duonelavicius, teine Pertti Salonen (Yamaha) ja kolmas Viesturis Kaktabul.

Karikasarja esikolmikud jagunesid järgnevalt: Enduros läks võit Egon Üprausile, teine oli Kimmo Pohjonen ja kolmas Jüri Koger (Yamaha). Harrastajate klassis tagas Tarvi Remmelgas endale viimase etapi võiduga karikavõidu, teine oli Avo Ärm ja kolmas Sander Lõhmus. Veteranid 50+ võitja on Madis Pool, teine Toivo Ilves (Yamaha) ja kolmas Aivo Smitt.

ATVde ja quadracer’ite ühine start tõi rajale kokku 33 masinat. Quadide võit kuulus Martins Mikstaisile Lätist, teine oli Siim Vaide (KTM) ja kolmas Andris Cirss Lätist. ATVde kiireim mees oli Randel Darch, teine Alo Linkolm ja kolmas Taavi Raadik. Quad-rahvasport klassi kiireim oli Jaanus Tooming, teine Raini Roomets ja kolmas Martin Filatov.

ATV-rahvasport arvestuses sai võidu Ahti Koort, teine oli Tanel Veerpalu ja kolmas Jaan Margus. Quadide meistrisarja esikolmikusse kuuluvad Kaspar Kangur (Honda), Martin Toovis (KTM) ja Mart Montvila (Yamaha). ATV kestvuskrossi Eesti meister on Randel Darch, teine Taavi Raadik ja kolmas Alo Linkolm.

Quad rahvasport karikavõitja on Martin Filatov, teine Jaanus Tooming ja kolmas Raini Roomets. ATV Rahvasport karikavõitja on Jaan Margus, teine Tanel Veerpalu ja kolmas Ahti Koort.

Quad 200 klassis oli parim Martin Adamson (Honda), teine Oliver Roos (Yamaha) ja kolmas Brandon Gogatsov (Honda). Quad 100 võitja oli Kevin Saar (Honda), teine Patric Kurvits (Honda) ja kolmas Robert Lihtsa (Honda).

Quad 200 karikavõitja on Martin Adamson, teine Oliver Roos ja kolmas Brandon Bogatsov, quad 100 klassis on karikavõitja Kevin Saar, teine Patric Kurvits ja kolmas Karl-Kristjan Kajak. Quad 50 klassis lõppes hooaeg etapp varem ja karikavõitjaks tuli Aleks Sale, teine oli Tanel Põdra ja kolmas Mihkel Salujõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles