Selveri peatreener: mängu polnud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri peatreener Avo Keel (keskel) hoolealustele õpetusi jagamas.
Selveri peatreener Avo Keel (keskel) hoolealustele õpetusi jagamas. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sel nädalal eurosarja alustav Tallinna Selver sai eile Eesti-Läti ühisliigas esimese kaotuse, jäädes kodusaalis üllatuslikult 0:3 (–20, –20, –21) alla Jelgava Biolarsile.

«Selle mängu võib tõesti üllatuste rubriiki panna, paberil oleksime pidanud võitma, aga spordis õnneks need asjad niimoodi ei käi,» mõtiskles Selveri peatreener Avo Keel. «Meie mängul polnud voolavust, lihtsalt tehti midagi, põhimõtteliselt mängu polnud. Samas ei saa öelda, et võistkond ei püüdnud – püüdis küll, aga oskused jäid seekord alla. Igas geimis oli Jelgava vajalikul seisul minut-kaks selgelt parem ja niimoodi kõik geimid ära otsustatigi.»

«Kõikides geimides oli kuni 20 punkti lähedale mäng tasavägine, aga siis tehti väike kolme-neljapunktine spurt,» lisas Keel. «Jelgava tegi tiheda mängu ja tänu sellele oli meie mäng kõikuv. Meil polnud individuaalset meisterlikkust, see hajus ära. Ei tekkinud ka ühtegi liidrit, kes oleks vedanud. Kõik eksisid, kes vähem, kes rohkem.»

Martti Juhkami ja Argo Meresaar tõid Selverile 12 punkti, Andrejs Jamrovskis oli 14 punktiga Jelgava parim. Läti klubi kogus 11 blokipunkti, Selver kuus. Eesti meeskond jäi hätta rünnakul, kui vaid 36 protsenti pallidest löödi punktideks, võitjad suutsid rünnata 43-protsendiliselt.

«Meie servivastuvõtt oli numbriliselt neist parem ja rünnak enam-vähem samasse kanti, aga nad tiksusid meiega kaasas ja vajalikul hetkel tegutsesid väga õnnestunult, mängisid kaitses ja blokis väga hästi,» nentis Keel. «Me ei saanud neid blokiga nii palju pidurdada, kui olnuks vaja.»

Selver teeb neljapäeval algust eurosarjaga, võõrustades kodusaalis CEV Cupi avamängus Soome klubi Sastamala VaLePa. Allajäämine Jelgavale tegi Keele pisut murelikuks. «Optimismi see kindlasti ei sisendanud,» tõdes ta. «Igast võidust ja kaotusest tuleb kõigil individuaalselt ja meil ka võistkonnana õppida. Ma ei saa öelda, et meeskond pole tööd teinud, aga kõik teavad oma nõrku kohti ja see tuleks ainult kasuks, kui neid analüüsitaks ja püütaks parandada.»

Neli esimest mängu võitnud Pärnu VK pidi eile tasavägises mängus tunnistama TTÜ 3:2 (–25, 16, –23, 19, 8) paremust. Mart Tiisaar ja Denis Sintov tõid TTÜ-le vastavalt 18 ja 16 punkti, Siim Ennemuist kogus 15 punktist koguni kuus blokist.

Kaotusest hoolimata on Pärnu 13 punktiga tabelis liider, mängu vähem pidanud Selver on 9 punktiga teine.

Võrkpall

Eesti-Läti ühisliiga

Laupäevased mängud:

TTÜ – Tartu Bigbank 3:1

(13, –22, 21, 21)

Pärnu VK – Jelgava Biolars 3:1

(–19, 23, 27, 22)

Rakvere Fruit Xpress – Ozolnieki Poliurs 2:3 (–23, 29, –17, 19, –11)

Daugavpils Universitāte – Riia ­Lase 2:3 (–17, 20, –15, 24, –15)

Pühapäevased mängud:

Võru Valio – Rakvere Fruit ­Xpress 1:3 (–22, 21, –20, –18)

Tallinna Selver – Jelgava Biolars 0:3 (–20, –20, –21)

TTÜ – Pärnu VK 3:2

(–25, 16, –23, 19, 8)

Turniiritabel: 1. Pärnu VK 13 punkti, 2. Tallinna Selver 9, 3. Riia Lase 8, 4. TTÜ 7, 5. Ozolnieki ­Poliurs 6,

6. Jelgava Biolars 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles