Eesti kohtub Davise karikasarja avaringis Iirimaaga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tennisemeeskond: Vladimir Ivanov (vasakult), Jaak Põldma, Jürgen Zopp, Mait Künnap ja kapten Peeter Lamp.
Eesti tennisemeeskond: Vladimir Ivanov (vasakult), Jaak Põldma, Jürgen Zopp, Mait Künnap ja kapten Peeter Lamp. Foto: Viktor Burkivski

Täna loositi tennisemeeskondade Davise karikavõistluste II liiga Euro-Aafrika tsooni turniiri avaringi paarid. Eesti asetati kaheksa tugevama sekka, mis võimaldas loosi tahtel saada  edetabeli põhjal endast nõrgem vastane, kelleks oli Iirimaa.

Kohtumine peetakse 1.-3. veebruarini Iirimaal, vahendab tennis.ee.

Iirimaa parim mängija on praeguse ATP edetabeli põhjal 25-aastane James McGee, kes asub 400. kohal ehk üheksa kohta Eesti teisest numbrist Vladimir Ivanovist kõrgemal. Eesti esireket Jürgen Zopp (ATP 87.) peaks aga eelduste kohaselt olema kõikidest iirlastest selgelt üle. McGee järel tulevad Iirimaa tennisistidest maailma edetabelis 20-aastane Sam Barry (589.) ja 31-aastane Conor Niland (789.).

«Zopp ja Ivanov peaksid kõigi eelduste kohaselt mängima, USAs õppiva Jaak Põldma seisu praegu täpselt ei tea, kuid arvestame ka temaga,» ütles Eesti koondise treener-kapten Peeter Lamp. Paarismängijana peaks tavapäraselt koondisse kuuluma Mait Künnap. «Eesti on muidugi selles kohtumises soosik, kuid Iirimaal on korralikud mängijad, kindlat võitu lubada ei saa.»

Kui Eesti võidab, on teise ringi vastane igal juhul raskem, sest kohtutakse Soome – Bulgaaria võitjaga. Neil riikidel on üks mängija ka esisajas, vastavalt Jarkko Nieminen (ATP 43.) ja Grigor Dimitrov (ATP 62.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles