Kovaltšuk: kui NHLis palku kärbitakse, võin Venemaale jäädagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Kovaltšuk.
Ilja Kovaltšuk. Foto: SCANPIX

Venemaa hokitäht Ilja Kovaltšuk ütles väljaandele Sportbox.ru antud intervjuus, et kui NHLi palgavaidluse lahenemine toob kaasa palgakärped, ei pruugigi ta ookeani taha naasta.

Hetkel mängib Kovaltšuk NHLi tööseisaku tõttu Peterburi SKAs ja on olnud seni KHLi liiga üks säravamaid tähti - 11 mänguga on ta visanud seitse väravat ja andnud 13 väravasöötu. «Ma ei välista võimalust, et jäängi siia, kui NHLis palgafondi vähendatakse,» sõnas Kovaltšuk. «Ma ei mõista, miks omanikud siis üldse selliseid lepinguid sõlmisid või miks neid tahetakse tagantjärgi muuta. Olen seisukohal, et leping on leping ja sellest tuleb kinni pidada. Samuti olen veendunud, et mängijate esindajad ei nõustu mitte mingil juhul palkade kärpimisega,» lausus Kovaltšuk.

Venelane sõlmis 2010. aastal New Jersey Devilsiga 15 aasta pikkuse megalepingu, mis tooks talle sisse ei rohkem ega vähem kui 100 miljonit dollarit. Lisaks Kovaltšukile on ka Aleksei Ovetškin ja Sergei Gontšar vihjanud võimalusele, et võivadki KHLi mängima jääda. Kovaltšuk on aga esimene täht, kes selle avalikult ja otse välja ütleb. Ka Ovetškinit seob Washington Capitalsiga pikk, 13-aastane leping, mis toob talle aastas sisse 9,5 miljonit dollarit ja millest on järel veel üheksa aastat. Gontšaril on kehtiv leping Ottawa Senatorsiga.

Praegu saavad mängijad NHLi sissetulekutest 57 protsenti, liiga tahab aga uue kollektiivlepinguga vähendada selle osa 50 protsendi peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles