Gerd Kanteri ning Hafsteinssoni ja Rebase teed lähevad lahku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Londoni olümpial pronksmedali võitmist rääkis Gerd Kanter, et ei vaja enam treenerit sellisel kujul nagu oma karjääri alguses.
Pärast Londoni olümpial pronksmedali võitmist rääkis Gerd Kanter, et ei vaja enam treenerit sellisel kujul nagu oma karjääri alguses. Foto: Liis Treimann

Kettaheitja Gerd Kanter teatas, et ei jätka koostööd senise juhendaja Vesteinn Hafsteinssoni ja mänedžeri Raul Rebasega.

«Olen kindlalt otsustanud jätkata oma sportlasteed vähemat aastani 2016  ja olen  ka selleks perioodiks püstitanud endale maksimaalsed eesmärgid. Arvan, et algavaks olümpiatsükliks on vaja teha muudatusi ja praegu, pärast edukat hooaega,  on hea aeg neid teha. Alates novembrist ei jätka enam minuga koostööd treener Vesteinn Hafsteinsson ja tiimi juht Raul Rebane. Me lahkume sõpradena.

Tänan Rauli minu talendi märkamisel ja arendamisel. Raul on tiimi juhina aastate jooksul toonud appi õigeid inimesi, kes oma kompetentsiga on loonud palju  uut väärtust, tulemuseks palju medaleid. Tema leidis ja kutsus siia ka Vesteinni. Vesteinn viis mind kettaheite absoluutsesse tippu nii tehniliselt kui füüsiliselt. Tema hästi planeeritud hooajad on mind alati tiitlivõistlusteks tippvormi viinud. Mõlema mehe pühendumus on imetlusväärne ja ma tänan neid südamest, et nad on mulle niivõrd professionaalseks meeskonnaks olnud.

Kuidas ja missuguses koosseisus jätkan oma ettevalmistust, ei ole praegu selge, veel on aega pidada plaani ja  läbirääkimisi. Selguse tulles informeerin meediat kohe,» sõnas Kanter.

Vesteinn Hafsteinsson lausus, et aeg koos Eesti sportlastega on olnud fantastiline. «Mu õpilaste edusammud on iga treeneri unistus ja minu unistus täitus, Gerd sai olümpiavõitjaks. Praegu toimuvad muudatused on  tavalised ja loogilised, aja jooksul tekivad erinevad arvamused tulevikuteede suhtes ja siis on mõistlik õpilase edu nimel kutsuda esile muudatusi. Gerd Kanter on füüsiliselt ja vaimselt sellises vormis, et võib veel aastaid olla maailma tipus ja võita medali Rio de Janeiros.

Praegu on selge, et ma kindlasti jätkan koostööd Märt Israeliga, kellel kindlasti on janu pärast kehva hooaega taastada oma kunagine vorm. Side Eestiga on mulle väga oluline, olen siit tänu Raulile saanud elupõliseid sõpru, õppinud hindama teie maad ja rahvast. Siin olen arendanud ennast kui treener ja ma loodan Gerdi arengutee kunagi ka treeneritele mõeldud raamatuks vormida. Uut treeneritele mõeldud e-treeningsüsteemi arendame praegu koos Hans Üürikesega. Oma igapäevast treenerielu jätkan Rootsis Växjös, Tippspordikeskuse (High Performance Center) peatreenerina,» lausus Hafsteinsson.

Raul Rebane nimetas lõppenud koostööd ebatavaliseks ajaks. «Gerd on sportlasena ebatavaline, oma järjekindluses ja visaduses ma ei tea kedagi sarnast. Ülesanne võita kolmas medal on üliraske, vaid 1,3% olümpiavõitjatest on seda suutnud. Minu otsus lahkuda koos Vesteinniga on puhtalt strateegiline, see annab Gerdile võimaluse alustada puhtalt lehelt, teha ise kõik otsused, võtta kogu vastutus.

Meie  meeskonna tugevus ongi olnud võime muutuda, kohaneda olude ja asjaoludega. Seda teeme ka nüüd, kuigi praegune samm, lahkumine suure edu ajal, võib tunduda ebaloogilisena. Ilma muutmata ei muutu. Loodan, et Gerdi tulevased edusammud tõestavad praeguste sammude õigsust, samuti loodan, et Gerd jätkab võitlust puhta dopinguvaba spordi eest ja on endiselt noortele suur saavutusinnustaja.

Olen tänulik paljudele inimestele, kes Gerdi senistele saavutustele on innu ja energiaga kaasa aidanud.  Suurim tänu kuulub loomulikult Vesteinnile, kes on nende aastatega muutunud mitte ainult treener-guruks, vaid ka Eesti suures sõbraks. Uno Ojand, Indrek Tustit, Mihkel Zilmer, Aadu Krevald, Hans Üürike, Priit Tänava, Ants Kass ja paljud teised on andnud oma suure panuse, kümned toetajad ja sponsorid tegid kogu tegevuse üldse võimalikuks. Eesti Kergejõustikuliidu rahvas on meid alati abistanud.

Tänan enda ja Vesteinni nimel Eesti ajakirjandust, kellel on tiimile alati jätkunud heatahtlikku tähelepanu. Eriline tänu kuulub neile,kellel jätkus ka rasketel ebaõnnestumiste aastatel kannatust uskuda, et kunagi tulevad ka võidud,» sõnas Rebane.

Senises koosseisus töötav meeskond on aidanud Gerd Kanteril võita 8 tiitlivõistluste medalit (Kuld Pekingist ja pronks Londonist, neli medalit  maailmameistrivõitlustelt ja kaks Euroopa meistrivõistlustelt). Kanter on tulemusega 73.38 maailma kõigi aegade edetabeli kolmas ja unikaalse saavutusena juhtis 2006-2010 maailma edetabelit viis aastat järjest, mida pole suutnud üksi meesheitja kogu spordiajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles